Οι ομοσπονδιακοί προπονητές των 32 ομάδων που θα συμμετάσχουν στο φετινό Μουντιάλ της Βραζιλίας, ανακοινώνουν σιγά-σιγά τα ονόματα εκείνων που θα ακολουθήσουν τις αποστολές των ομάδων στην προ-μουντιαλική προετοιμασία. Παρ’ ότι ο πλανήτης
γυρίζειήδη στους ρυθμούς της στρογγυλής θεάς και της samba, το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 δεν θα είναι μόνο το ποδόσφαιρο. Βλέπεις, πρόκειται για την πιο προηγμένη τεχνολογικά ποδοσφαιρική διοργάνωση που έχει διεξαχθεί ποτέ και αυτό, στη Βραζιλία θα φανεί πριν ακόμα κι απ’ το εναρκτήριο παιχνίδι του τουρνουά ανάμεσα στη διοργανώτρια ομάδα και την Κροατία.
γυρίζειήδη στους ρυθμούς της στρογγυλής θεάς και της samba, το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 δεν θα είναι μόνο το ποδόσφαιρο. Βλέπεις, πρόκειται για την πιο προηγμένη τεχνολογικά ποδοσφαιρική διοργάνωση που έχει διεξαχθεί ποτέ και αυτό, στη Βραζιλία θα φανεί πριν ακόμα κι απ’ το εναρκτήριο παιχνίδι του τουρνουά ανάμεσα στη διοργανώτρια ομάδα και την Κροατία.
Η στολή που αλλάζει ζωές
Λίγο πριν τη σέντρα του αγώνα Βραζιλίας – Κροατίας λοιπόν, ένας εθελοντής που υποφέρει από παράλυση, θα αποδείξει σε εκατοντάδες εκατομμύρια τηλεθεατές απ’ όλο τον κόσμο πως χάρη στην Τεχνολογία μπορεί ακόμα και να περπατήσει με τη δύναμη της σκέψης του! Όπως αναφέρει ο Βραζιλιάνος επικεφαλής του προγράμματος στο Πανεπιστήμιο Duke της North Carolina, Miguel Nicolelis (ναι, έχει ελληνικές ρίζες ο άνθρωπος), ο εθελοντής θα φορά μια ειδική στολή που θα του επιτρέψει χρησιμοποιώντας απλά το μυαλό του να περπατήσει ως τη σέντρα και να δώσει εκείνος το εναρκτήριο λάκτισμα του Μουντιάλ.
«Γράφοντας» χιλιόμετρα
Φυσικά αυτή δεν θα είναι η μόνη παρέμβαση της Τεχνολογίας στη διοργάνωση. «Θα είναι το πιο τεχνολογικά προηγμένο Παγκόσμιο Κύπελλο στα χρονικά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ερευνητής της Prozone, Omar Chaudhuri, της βρετανικής εταιρείας που ασχολείται με τη συλλογή και την ανάλυση δεδομένων από τους αγώνες της αγγλικής Premier League και θα κάνει το ίδιο και στο επικείμενο Μουντιάλ. Για τη συλλογή δεδομένων από ποδοσφαιρικούς αγώνες χρησιμοποιούνται κάμποσες κάμερες με την Prozone να ελπίζει πως θα έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει τα συστήματά της και στη Βραζιλία.
Και τις μπάλες
Όσο για τη μπάλα; Μετά το φιάσκο με τη μπάλα του προηγούμενου Μουντιάλ, τη Jabulani(άπαντες την κατηγορούσαν για τα απρόβλεπτα έως και ανώμαλα φάλτσα που έπαιρνε), ηAdidas φαίνεται πως έβαλε μυαλό και έτσι η νέα μπάλα, η Brazuca, είναι κατασκευασμένη με τέτοιο τρόπο που η ποιότητά της δεν επηρεάζει αρνητικά τη συμπεριφορά της. Εσύ παρ’ όλα αυτά για να είσαι πλήρως ενημερωμένος, ρίξε μια ματιά στο σούπερ αφιέρωμά μας για τις μπάλες των Μουντιάλ…
Πέρασε ή όχι τη γραμμή...;
Όλα τα λεφτά πάντως στο φετινό Μουντιάλ θα είναι η περίφημη «τεχνολογία γραμμής» ή«goalline technology» όπως λέγεται αγγλιστί. Μετά τα επίσης κακώς κείμενα του Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής (ποιος δεν θυμάται το γκολ του Frank Lampard στην ήττα της Αγγλίας από τη Γερμανία;), η FIFA πήρε τη μεγάλη απόφαση και έδωσε το «ΟΚ» για την υιοθέτηση της τεχνολογίας γραμμής (κατασκευασμένη από τη γερμανική GoalControl) ειδικά για τον σκοπό αυτό: να καταστεί σαφές και πέραν από κάθε αμφισβήτηση το αν η μπάλα πέρασε τη γραμμή του τέρματος –και μόνο αυτή- σε κάποια φάση.
Με άλλα λόγια το φετινό Μουντιάλ είναι η χαρά του φίλου της τεχνολογίας. Παρέα με έναν άλλο φίλο, αυτόν της μπάλας, κάμποσες μπύρες και πίτσες (ή burgers ή σουβλάκια, ό,τι αγαπάτε παιδιά, δεν θα τα χαλάσουμε εκεί) ετοιμαστείτε να περάσουμε ένα καλοκαίρι… μούρλια!
0 σχόλια:
Προσθήκη σχολίου
- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)