Xbox One. Χωρίς Kinect… διπλασιάζει τις πωλήσεις του!

18 Ιουλίου 2014


To Xbox One είχε θα λέγαμε ένα μέτριο ξεκίνημα σε επίπεδο πωλήσεων, προβληματίζοντας έντονα τους υπευθύνους της Microsoft, οι οποίοι ήλπιζαν σε πολύ καλύτερα αποτελέσματα. Η αρχική στρατηγική να λανσαριστεί το Xbox One ως
ένα all-around home entertainment system (που παίζει ΚΑΙ games), είχε σίγουρα αρνητικό αντίκτυπο σε μία μεγάλη μερίδα των hardcore gamers. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το συντριπτικό ποσοστό της συγκεκριμένης κατηγορίας παικτών να στραφεί προς την πλευρά  του PlayStation 4, καθώς η Sony πέτυχε να περάσει στις συνειδήσεις τους ότι το PS4 είναι ένα μηχάνημα αποκλειστικά για gaming.
 XboxOne1
Αναμφίβολα, μία από τις βασικές αιτίες που το Xbox One έχασε πολύτιμο έδαφος έναντι του κύριου ανταγωνιστή του, ήταν ότι οι καταναλωτές μπορούσαν να το αποκτήσουνμόνο μαζί με τον σένσορα Kinect. Όπως είναι λογικό,  ο συνδυασμός του Xbox One με το Kinect ανέβαζε κατακόρυφα τη τιμή του συστήματος, με αποτέλεσμα αυτό να πωλείται στην αγορά με τιμή στα 499 δολάρια. Αντίθετα, η Sony έριξε στη μάχη το PlayStation 4 με τιμή στα 399 δολάρια, μία κίνηση «ματ» που αμέσως κέρδισε τις καρδιές των καταναλωτών. Ωστόσο, η Microsoft έμαθε από τα λάθη της και αφού πρώτα αφουγκράστηκε τις απαιτήσεις των φανατικών φίλων του Xbox, αποφάσισε να πράξει το «αυτονόητο» και να κυκλοφορήσει μία δεύτερηπιο οικονομική έκδοση του Xbox One, χωρίς την ύπαρξη του Kinect. Το Kinect-less πακέτο του Xbox One που πρωτοεμφανίστηκε στην αμερικανική αγορά το Μάιο στοίχιζε 399 δολάρια (δηλαδή 100 δολάρια λιγότερο από την Kinect version) και αμέσως τράβηξε τη προσοχή του καταναλωτικού κοινού. Αυτή η κίνηση τελικά απέδωσε καρπούς, καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι πωλήσεις του Xbox One μέσα στον Ιούνιουπερδιπλασιάστηκαν σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα!   
Is-the-Xbox-One-pretty-much-a-PC 
Η αποδέσμευση του Kinect από το Xbox One είχε και ένα ακόμη πρόσθετο όφελος, καθώς ουσιαστικά έλυσε τα χέρια των game developers, οι οποίοι πλέον μπορούν να αναπτύσσουν τους τίτλους τους πιο ελεύθερα και χωρίς να έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους ότι θα πρέπει να εφευρίσκουν συνεχώς τρόπους για να εκμεταλλευτούν έναν σένσορα, ο οποίος μέχρι στιγμής φαίνεται ότι δεν τραβάει. Αν και ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα νούμερα, το Xbox One δείχνει να ανακάμπτει στην αμερικανική αγορά ύστερα από πολύ καιρό. Σε επίπεδο συνολικών πωλήσεων, αυτή τη στιγμή το PlayStation  4 έχει ξεπεράσει τις 7 εκατομμύρια μονάδες παγκοσμίως με τη κονσόλα της Microsoft να έπεται με 3 εκατομμύρια units. Λέτε αυτή να είναι η αρχή για τη μεγάλη αντεπίθεση της Microsoft; Το μέλλον θα δείξει…  
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger