Η Sony έτοιμη να επικεντρωθεί στην κατασκευή high-end συσκευών

23 Σεπτεμβρίου 2014

Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από πηγές στη Ταϊβάν, η Sony θα προχωρήσει σε αλλαγή πολιτικής στο θέμα των smartphone που κατασκευάζει, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην κορυφαία σειρά της εταιρείας η οποία άλλωστε έχει και τα μεγαλύτερα
κέρδη.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόφαση αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα μικρότερων πωλήσεων του αναμενομένου για την εταιρεία, με τη συνολική διάθεση των συσκευών για το οικονομικό έτος του 2014 να «περιορίζεται» στα 43 εκατομμύρια έναντι των προβλεπόμενων 50 εκατομμυρίων. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν επίσης ότι η Sony έχει ήδη ακυρώσει την κυκλοφορία αρκετών μοντέλων smartphone που ανήκουν στο μικρό και το μεσαίο τιμολογιακό επίπεδο και βρισκόντουσαν υπό ανάπτυξη τους τελευταίους μήνες.

Υπενθυμίζουμε ότι το σενάριο να ασχοληθεί η Sony μόνο με την «ακριβή» κατηγορία των smartphone δεν είναι καινούριο αφού κάτι τέτοιο βρισκόταν στα σχέδια της εταιρείας ήδη από τον Ιανουάριο του 2013 όταν και υπήρξαν παρόμοιες αναφορές.

Ως μια από τις αφορμές για την απόφαση αυτή είναι ο ανταγωνισμός που υφίσταται η Sony από επώνυμους και μη κατασκευαστές, πολλούς από τους οποίους προέρχονται από την Κίνα και μπορούν να προσφέρουν κινητά τηλέφωνα με «δυνατά» τεχνικά χαρακτηριστικά σε συνδυασμό με πολύ ανταγωνιστικές τιμές. Επιπλέον οι Apple και Samsung που βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις των πωλήσεων smartphone, έχουν ασφαλή απόσταση από τις υπόλοιπες εταιρείες.

Στις αρχές του μήνα στην IFA 2014, η Sony παρουσίασε τα δύο της νέα smartphone, το Xperia Z3 καθώς και το Xperia Z3 Compact, καθώς και το Xperia E3 το οποίο αναμένεται να είναι πιο οικονομικά προσιτό. Φήμες αναφέρουν ότι στα σχέδια της εταιρείας για το 2015 είναι να εξοπλίσει όσα κινητά ανήκουν στη μεσαία κατηγορία, με την αδιάβροχη δυνατότητα των κορυφαίων της μοντέλων.

 Site: PhoneArena via insomnia
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger