Οι ειδικοί προειδοποιούν για θέματα ασφάλειας σχετικά με το Facebook Graph Search – Τι πρέπει να προσέξετε

30 Ιανουαρίου 2013


Οι ειδικοί στην ασφάλεια προειδοποιούν τους χρηστές του Facebook να αυξήσουν τις ρυθμίσεις απορρήτου του λογαριασμούς του, διότι υπάρχει κίνδυνος να πέσουν θύματα εγκληματιών του κυβερνοχώρου μέσω της νέας μηχανής αναζήτησης της εφαρμογής Graph Search.Το Graph Search, που εισήχθη στο Facebook αυτό το μήνα και αναπτύσσεται σταδιακά, επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν εξειδικευμένες αναζητήσεις, όπως για παράδειγμα ‘’Σε ποιους φίλους μου αρέσουν τα Μεξικάνικα εστιατόρια’’ και να λαμβάνουν εξατομικευμένα αποτελέσματα. Η υπηρεσία προσφέρει με αυτό τον τρόπο πιο χρήσιμες πληροφορίες στους χρηστές της και για το Facebook ανοίγει παράλληλα ένας νέος χώρος για την πώληση διαφημίσεων.
Η δυνατότητα αυτή θα προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες εκμετάλλευσης στους επιτήδειους και μπορεί να φέρει τους ανθρώπους που δεν ήταν αρκετά προσεκτικοί με τις ρυθμίσεις απορρήτου του προφίλ τους προ δυσάρεστων εκπλήξεων. Για να μην βρεθείτε στα αποτελέσματα αναζήτησης που δεν θέλετε, θα πρέπει να διορθώσετε τις ρυθμίσεις απορρήτου σας.
Αν θέλετε το Χρονολόγιό (προφίλ) σας να μην είναι προσβάσιμο από χρήστες σε όλο τον κόσμο μέσω της νέας αναζήτησης, τότε έχετε δύο επιλογές: να το ορίσετε προσβάσιμο από τους φίλους των φίλων σας ή μονάχα από τους ήδη εγκεκριμένους φίλους σας.
Η διαδικασία είναι η εξής:
1) Επισκεφθείτε τις Ρυθμίσεις Απορρήτου του προφίλ σας.
2) Στο πεδίο «Ποιοι μπορούν να αναζητήσουν το Χρονολόγιό σας με βάση το όνομά σας;» επιλέξτε ανάλογα με την προτίμηση σας το κατάλληλο εικονίδιο, «Φίλοι φίλων» ή «Φίλοι».
Αν θέλετε το προφίλ σας να μην εμφανίζεται λόγω των προσωπικών πληροφοριών σας σε αναζήτηση από χρήστες που δε γνωρίζετε, τότε πρέπει να αλλάξετε ρύθμιση σε κάθε προσωπική πληροφορία σας. Για παράδειγμα, αν κάποιος χρήστης αναζητήσει «χρήστες οι οποίοι μιλούν Αγγλικά και μένουν στην Αθήνα» και δε θέλετε να εμφανιστεί το προφίλ σας, τότε ακολουθήστε τα εξής βήματα:
1) Επισκεφθείτε τη σελίδα του Facebook προφίλ σας.
2) Κάτω από την εικόνα Εξώφυλλο (Cover), κάντε κλικ στην επιλογή «Ενημέρωση πληροφοριών».
3) Σε κάθε πλαίσιο με προσωπικές πληροφορίες υπάρχει η επιλογή «Επεξεργασία», η οποία ξεκλειδώνει τις υπό μέρους επιλογές και τα εικονίδια τα οποία υποδηλώνουν το κοινό στο οποίο είναι εμφανίσιμες. Επιλέξτε σε κάθε μία προσωπική πληροφορία το κατάλληλο κοινό μέσω του εικονιδίου της. Σας συνιστώ την επιλογή «Φίλοι», έτσι ώστε μόνο οι φίλοι να σας βρίσκουν μέσω των προσωπικών πληροφοριών σας σε μια αναζήτηση τους.
Αν θέλετε οι δημοσιεύσεις σας (κείμενο, εικόνες, βίντεο, τοποθεσία κλπ.) να μην είναι προσβάσιμες μέσω της νέας αναζήτησης από όλους τους χρήστες του Facebook, τότε θα πρέπει να κάνετε χρήση του «Αρχείου Δραστηριοτήτων» σας. Εκεί θα βρείτε κάθε σας δημοσίευση, αλλά και δημοσιεύσεις στις οποίες έχετε επισημανθεί από άλλους. Για να βρείτε το «Αρχείο Δραστηριοτήτων», σας ακολουθήστε τα εξής βήματα:
1) Επισκεφθείτε τη σελίδα του Facebook προφίλ σας.
2) Κάτω από την εικόνα Εξώφυλλο (Cover), κάντε κλικ στην επιλογή «Αρχείο Δραστηριοτήτων».
Όσον αφορά τις δικές σας δημοσιεύσεις, μπορείτε να ρυθμίσετε το κοινό για κάθε μία από αυτές μέσω του εικονιδίου στο δεξί μέρος της. Σας συνιστώ να επιλέξετε την επιλογή «Φίλοι».
Για φωτογραφίες ή δημοσιεύσεις στις οποίες έχετε προστεθεί με ετικέτα, μπορείτε να τις βρείτε στις αντίστοιχες κατηγορίες του Αρχείου Δραστηριοτήτων. Αν θέλετε μία φωτογραφία άλλου χρήστη, στην οποία έχετε επισημανθεί, να μην είναι διαθέσιμη από φίλους σας μέσω της νέας αναζήτησης, τότε:
1) Επιλέξτε τη φωτογραφία ή τις φωτογραφίες μέσω του checkbox στο αριστερό μέρος.
2) Κάντε κλικ στην επιλογή »Αναφορά/Αφαίρεση ετικέτας» η οποία θα εμφανιστεί στο πάνω μέρος της οθόνης σας
3) Κάντε κλικ στην επιλογή «Θέλω να αφαιρέσω την ετικέτα μου».
Τέλος, υπάρχει εύκολος τρόπος έτσι ώστε να ορίσετε όλες τις παλαιές δημοσιεύσεις σας να είναι προσβάσιμες μόνο από τους φίλους σας μέσω της νέας αναζήτησης, ασχέτως αν εσείς τις έχετε ορίσει δημόσια ή κάτι άλλο. Ο τρόπος είναι ο εξής:
1) Επισκεφθείτε τις Ρυθμίσεις Απορρήτου του προφίλ σας.
2) Στο πεδίο «Θέλετε να περιορίσετε το κοινό των δημοσιεύσεων που έχετε κοινοποιήσει σε φίλους φίλων ή δημόσια;», κάντε κλικ στην επιλογή «Περιορισμός του κοινού για παλιότερες δημοσιεύσεις».
Έχοντας ορίσει όλες τις παραπάνω ρυθμίσεις σύμφωνα με τις επιλογές σας, είμαι σίγουρος πως το Facebook Graph Search δε θα σας φοβίσει καθόλου και τα προσωπικά σας δεδομένα θα είναι ασφαλή, όπως τα ορίσατε.
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger