Amazon: Ανακοίνωσε τα νέα ισχυρά tablets HDX 7 και HDX 8.9

25 Σεπτεμβρίου 2013

Ανανεώνονται τα tablets της σειράς Fire από την Amazon, με την εταιρία να ανακοινώνει την άφιξη των HDX 7 και HDX 8.9, τα οποία διαθέτουν οθόνες υψηλής ευκρίνειας και είναι εξοπλισμένα με chipset Snapdragon 800 στα 2GHz. Και τα δυο tablets μοιράζονται κοινά κορυφαία χαρακτηριστικά, ενώ
σε συνδυασμό με την ελκυστική τιμή τους γίνονται δυο ενδιαφέρουσες προτάσεις στην κατηγορία τους. ενώ υπάρχει ειδική ρύθμιση που εξασφαλίζει περισσότερη αυτονομία έως και 17 ώρες όταν γίνεται χρήση αποκλειστικά για ανάγνωση κειμένων. 

Το 7ιντσο HDX 7 έρχεται με μια οθόνη ανάλυσης 1920χ1200 LCD και πυκνότητας πίξελ 323 ppi, πρακτικά το ίδιο με αυτό του καινούργιου Nexus 7. Το HDX 8.9 πάλι έχει ανάλυση 2560x1600 LCD, πυκνότητας 339 PPI. Στο εσωτερικό και των δυο tablet βρίσκεται ο γνωστός Snapdragon 800 χρονισμένος στα 2.2 Ghz σε συνδυασμο με την GPU Adreno 330 και 2 GB Ram. O αποθηκευτικός χώρος είναι στα 16GB-32GB, ενώ το HDX 7 θα βγαίνει και στην έκδοση με 64GB. Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί και στην μπαταρία, με τον κατασκευαστή να ισχυρίζεται ότι το HDX 7 προσφέρει αυτονομία 11 ωρών μεικτής χρήσης και 17 κατά την χρήση του σαν e-book reader, με τα νούμερα του HDX 9 να είναι στις 12 και 19 ώρες αντίστοιχα.

Εξωτερικά τα νέα μοντέλα έχουν δεχτεί ένα lifting με τις διαστάσεις να είναι περιορισμένες. Έτσι το 7ιντσο HDX 7 έχει διαστάσεις στα 186 x 128 x 9 χιλιοστά και βάρος στα 303 γραμμάρια (συγκριτικά να αναφέρουμε ότι το Nexu 7 είναι στα 200 x 114 x 8.7 χιλιοστά και 297 γραμμάρια) ενώ το HDX 8.9 231 x 158 x 7.8 χιλιοστά και 374 γραμμάρια, 34% ελαφρύτερο από το αρχικό μοντέλο των 8,9 ιντσών και με πιο λεπτό σώμα. Η Amazon έχει επανασχεδιάσει πλήρως τη γραμμή Kindle προσθέτοντας ένα γυαλιστερό κάλυμμα στο πίσω μέρος των νέων HDX μοντέλων, ενώ κύριο μέλημά της ήταν να μειωθεί σημαντικά και το βάρος τους.

Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά των δυο tablets έχουμε μια εμπρόσθια κάμερα με δυνατότητα εγγραφής βίντεο ανάλυσης 720p, ενώ το HDX 8.9 διαθέτει οπίσθια ψηφιακή κάμερα 8MP με την εταιρία να έχει προβλέψει την ενσωμάτωση μιας μικρής και πρακτικής εφαρμογής για την γρήγορη επεξεργασία φωτογραφιών, επιτρέποντας στον χρήστη να επεμβαίνει σε ρυθμίσεις που αφορούν την φωτεινότητα και την αντίθεση, να κάνει ρετουσάρισμα στις φωτογραφίες του ή αν θέλει να προσθέτει διάφορες ετικέτες σε σημεία φωτογραφιών που έχει ήδη τραβήξει. 

Αν ξεχωρίζει κάτι από τα συνοδευτικά των συσκευών, αυτή είναι η βάση που διατίθεται με την ονομασία Origami, η οποία αναδιπλώνεται εύκολα και επιτρέπει την χρήση της συσκευής είτε αυτή βρίσκεται σε κάθετη διάταξη είτε σε οριζόντια. 

Το 7ιντσο μοντέλο ξεκινά με τιμή από 299 δολάρια για την έκδοση των 16GB και 329 δολάρια για το μοντέλο με υποστήριξη προτύπου LTE. Το Wi-Fi μοντέλο κυκλοφορεί στις 15 Οκτωβρίου και η έκδοση με LTE στις 14 Νοεμβρίου. Για όσους σκέφτονται την αγορά του μεγαλύτερου μοντέλου με οθόνη 8.9 ιντσών, θα περιμένουν έως της 7 Νοεμβρίου όπου κυκλοφορεί επίσημα με τιμή στα 379 δολάρια για την έκδοση με Wi-Fi, ενώ το μοντέλο που θα επιτρέπει την πρόσβαση σε 4G δίκτυα θα έχει κόστος στα 479 δολάρια και κυκλοφορεί τον Δεκέμβριο.

Τέλος, μια μικρή αναβάθμιση έχει υποστεί και το Kindle Fire HD με αναβαθμισμένο επεξεργαστή στα 1.5GHz και τιμή στα 139 δολάρια. 

Majito Fire OS

Παράλληλα με αυτά τα νέα μοντέλα, η Amazon έχει ξεκινήσει την προώθηση του ανανεωμένου λειτουργικού της συστήματος εν ονόματι Majito Fire OS, με ιδιαίτερη προσοχή στην ασφαλή διαχείριση του διαδικτύου από χρήστες με αυξημένες απαιτήσεις λόγω δουλειάς. Η καινούργια έκδοση βασίζεται στο Android Jelly Bean 4.2.2 με πολλά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όπως η ύπαρξη ψηφιακών εργαλείων σε δεύτερο πλάνο οθόνης, με την δυνατότητα να μπορεί κάποιος να αναζητήσει με ένα πάτημα το soundtrack μιας αγαπημένης του ταινίας, να διαβάσει πληροφορίες για τους ηθοποιούς και να λάβει ενημέρωση για τους χαρακτήρες αυτών σε ένα συγκεκριμένο έργο. Επίσης, έχει προκύψει η συνεργασία της εταιρίας με εκδοτικούς και όχι μόνο οίκους μουσικής, προκειμένου οι χρήστες να έχουν την δυνατότητα να κατεβάζουν στην συσκευή τους στίχους κάθε τραγουδιού. Το νέο λειτουργικό σύστημα θα περιέχει την εφαρμογή Amazon Prime για την προβολή βίντεο κάθε είδους χωρίς να απαιτείται μόνιμη σύνδεση στο διαδίκτυο. 

Τέλος, ανακοινώθηκε και η υπηρεσία Mayday, με την οποία η Amazon προσφέρει μια συνεχής υποστήριξη πελατών για κάθε τεχνικό ζήτημα, μια δωρεάν λύση για την αντιμετώπιση κάθε προβλήματος, με άμεση πρόσβαση εφόσον είστε συνδεμένοι στο δίκτυο.


[via] via [via]
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger