Motorola: Project Ara, πρωτοβουλία για συναρμολογούμενα smartphones

30 Οκτωβρίου 2013

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ιδέα που έκανε την εμφάνιση της μέσα στους προηγούμενους μήνες, είναι σίγουρα τα PhoneBlocks. Αυτά, στην ουσία αποτελούν συναρμολογούμενα smartphones, οπότε ο χρήστης καλείται να επιλέξει τα modules της αρεσκείας του για την «κατασκευή» του δικού
του κινητού τηλεφώνου. Το project αναμενόταν να παρουσιαστεί με περισσότερες λεπτομέρειες σήμερα, 29 Οκτωβρίου. Για την ώρα, ας καλωσορίσουμε το Project Ara της Motorola.

Τι είναι το Project Ara; Σύμφωνα με την κατασκευάστρια, η οποία αποτελεί πλέον μέρος της Google, στην ουσία πρόκειται για μια «ανοικτού κώδικα πρωτοβουλία» για modular smartphones, με στόχο το να «κάνει για το hardware ότι έκανε η πλατφόρμα του Android για το software». Στόχος της Motorola είναι να αναπτύξει ένα ανοικτό οικοσύστημα στο οποίο τρίτοι κατασκευαστές θα μπορούν να αναπτύξουν τα υποσυστήματα για ένα κινητό τηλέφωνο. Στην ουσία, ο ενδιαφερόμενος θα επιλέγει τα «συστατικά« του smartphone του από αυτά που θα είναι διαθέσιμα.

Που εμπλέκονται όμως σε όλα αυτά τα PhoneBlocks, από τη στιγμή μάλιστα που η Motorοla ανακοινώνει το project της την ίδια μέρα που αναμένονταν εξελίξεις γύρω από αυτά; Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της κατασκευάστριας και τις έως τώρα πληροφορίες, η Motorola «ενώνει τις δυνάμεις της» με την κοινότητα των PhoneBlocks, ώστε να φέρει πιο κοντά στην πραγματικότητα την ιδέα των modular smartphones. Όπως αναφέρεται, η κατασκευάστρια εργάζεται πάνω στο Project Ara για πάνω από έναν χρόνο, ενώ πρόσφατα υπήρξε συνάντηση και συμφωνία με τον Dave Hakkens, δημιουργό των PhoneBlocks. Έτσι, η δύο εταιρείες θα συνεργαστούν, με τη βοήθεια της κοινότητας που έχει δημιουργηθεί γύρω από τα τελευταία, ενώ μέσα στους επόμενους μήνες θα προσκληθούν developers για να αναπτύξουν modules για τη νέα πλατφόρμα.

Η ιδέα της Motorola για ένα modular smartphone περιστρέφεται γύρω από έναν βασικό σκελετό για τη συσκευή (παράδειγμα της οποίας βλέπουμε στην παραπάνω φωτογραφία) και μια σειρά modules, τα οποία, σύμφωνα με την ίδια, «μπορεί να είναι οτιδήποτε», από πληκτρολόγια και μπαταρίες μέχρι και πιο «περίεργα» πράγματα, όπως παλμικά οξύμετρα. Άλλωστε, Google και Motorola είχαν παρουσιάσει πριν από μερικούς μήνες το Motorola X, του οποίου ο αγοραστής μπορεί να επιλέξει τα υλικά κατασκευής και κάποια στοιχεία από την εμφάνιση του. Βέβαια, δεν ήταν λίγοι αυτοί που είχαν απογοητευτεί, όταν, μετά την ανακοίνωση του προϊόντος, διαπίστωσαν πως η όποια παραμετροποίηση μένει σε εξωτερικά στοιχεία και όχι και στο εσωτερικό. Φαίνεται όμως πως η Motorola εργαζόταν από τότε πάνω σε αυτήν την ιδέα.

Το kit για τους developers αναμένεται να κάνει την εμφάνιση του μέσα στον χειμώνα, με τους ενδιαφερόμενους να μπορούν να εγγραφούν από τώρα για «Ara Scouts» και να συνεισφέρουν και αυτοί με τη σειρά τους στο να γίνουν τα modular smartphones πραγματικότητα.

[via] - [via] - [via] [via]
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger