Δες: Πώς αντέδρασαν οι άνθρωποι στον πρώτο ιό που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο

03 Νοεμβρίου 2013

Πριν 25 χρόνια και μία ημέρα, την 2η Νοεμβρίου 1988 στις 8 το πρωί ώρα ΗΠΑ, το υπουργείο άμυνας των ΗΠΑ, νόμιζε πως είχαν ξεκινήσει επίθεση οι Ρώσοι. Ο πρώτος υπολογιστής που άρχισε να συμπεριφέρεται παράξενα, βρισκόταν στο MIT. Μέσα σε λίγες ώρες, ένας ιός,
είχε εξαπλωθεί και είχε προσβάλλει το 10% όλων των υπολογιστών που υπήρχαν στον κόσμο. Περί τους 6000 υπολογιστές, κράσαραν. Ήταν ο ιός αυτός που διαμόρφωσε το διαδίκτυο με τον τρόπο που γνωρίζουμε τώρα.
Αυτό που προσέβαλε τους λιγοστούς, τότε, υπολογιστές, δεν ήταν κακόβουλο λογισμικό. Ήταν απλά, ένας λάθος κώδικας. Βλέπετε, ο Robert Morris, φοιτητής στο Cornel, έγραψε ένα πρόγραμμα και κατά λάθος, έφτιαξε ένα worm που αναπαρήγαγε τον εαυτό του, με συνέπεια να πολλαπλασιάζεται τόσες φορές που κατέκλυζε τους servers και κατ’ επέκταση, τους έκανε να κρασάρουν.
Το πρόβλημα δεν ήταν σοβαρό. Όπως είπαμε, δεν επρόκειτο για κακόβουλο λογισμικό. Δημιούργησε τρομερό φόβο, όμως, στους χρήστες υπολογιστών και από τότε, φτάσαμε στο σημείο που είμαστε τώρα, με ιούς και antivirus να έχουν σημάνει το τέλος της αθωότητας του διαδικτύου.
Δείτε τώρα ένα καταπληκτικό βίντεο από τηλεοπτική αναφορά στο γεγονός και τις αντιδράσεις των ανθρώπων τότε:

Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger