Τα πειρατικά παιχνίδια που λατρέψαμε!

09 Νοεμβρίου 2013

Assassin’s Creed IV: Black Flag, ε; Και τα μυαλά στα κάγκελα! Βλέπουμε τον Θωμαδάκη που το ‘χει κάψει εντελώς στην προσπάθειά του να σου ετοιμάσει ένα σούπερ review για το άρτι αφιχθέν πειρατοπαίχνιδο της Ubisoft. Εεεεμμμ… βέβαια, με τόσο αλάτι που ‘χει μαζέψει πηγαινέλα
στη θάλασσα της Καραϊβικής, το ‘χει κάψει το παλικάρι!

Δείτε το Review του Assassins Creed IV Black Flag εδώ
Το Assassin’s Creed IV: Black Flag όμως ήταν η αφορμή. Η αλήθεια είναι πως παρ’ ότι οι πειρατές ανέκαθεν είχαν κάτι το ελκυστικό, το μυστηριώδες, το ιντριγκαδόρικο, τα παιχνίδια που ασχολήθηκαν με την πάρτη, τον κόσμο και την ιστορία τους είναι ελάχιστα –συγκριτικά με άλλα πάντα, όπως φερ’ ειπείν αυτά που πραγματεύονται τονχιλιοτραγουδισμένο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τη μεσαιωνική φαντασία ή τη μοντέρνα μάχη(aka modern warfare).
Σκεφτήκαμε που λες, μιας που η πειρατεία… έγινε και πάλι της μόδας, να ανατρέξουμε στα κιτάπια μας και να προσπαθήσουμε να θυμηθούμε τα καλύτερα παιχνίδια σε πειρατικούς κόσμους που παίξαμε evah! Και να στα προτείνουμε, εννοείται. Βάλε αυτό να παίζει και σαλπάρουμε!

Monkey Island series

Μία από τις καλύτερες και συνάμα διασκεδαστικότερες σειρές adventure games είναι τα Monkey Island. Ασχολούνται με τις περιπέτειες του Guybrush Threepwood, ενός wannabe –αποτυχημένου- πειρατή. Η σειρά αποτελείται από πέντε παιχνίδια με το τελευταίο να απαρτίζεται από επεισόδια –ήταν και το πρώτο που οι original δημιουργοί της σειράς στη LucasArts, συνεργάστηκαν με άλλο στούντιο και συγκεκριμένα την Telltale Games. Απίστευτο χιούμορ, gameplay που ανταμείβει τον παίκτη με Easter eggs και σκηνικά απείρου κάλλους, ολοζώντανος κόσμος και μια τρελή, τρελή ιστορία που δεν θα σε αφήσει παραπονεμένο. Αν γουστάρεις να παιδέψεις λίγο το μυαλό σου, χώσου!
guybrush-threepwood
Πάρε τύπο…

Risen 2: Dark Waters

Τι κι αν το πρώτο Risen δεν είχε την παραμικρή σχέση με πειρατές; Η συνέχειά του έδωσε ρέστα αφού κατόρθωσε να συνδυάσει με περίσσια επιτυχία τον κόσμο των πειρατών(θυμίζει έντονα Καραϊβική) με στοιχεία μεσαιωνικής φαντασίας (βουντού, ρεσάλτα, μαγεία, τέρατα, μάχες και τα συναφή). Μιλάμε για ένα καθαρόαιμο RPG τρίτου προσώπου στο οποίο μπορείς να φτιάξεις τον δικό σου πειρατή, έτσι όπως τον θες! Ο κόσμος του τίτλου είναι τεράαααστιος, οπότε ετοιμάσου για πολλή εξερεύνηση, άπειρα quests και φυσικά μάχες σε στεριά και θάλασσα. Οι μάχες θέλουν τον χρόνο τους μέχρι να γίνεις μάστορας αλλά ΟΚ, παλεύονται. Έλα, μην το σκέφτεσαι: πού αλλού θα κάνεις ρεσάλτο κρατώντας στο ένα χέρι μια χατζάρα και στο άλλο ένα μουσκέτο;

Tropico 2: Pirate Cove

Σκέφτηκες ποτέ πως θα μπορούσες να γίνεις ένας αρχηγός πειρατής; Ω ναι, ένας πειρατής που θα κυβερνά ένα ολόκληρο νησί και δεν θα τρέχει από ‘δω κι από ‘κει, κάνοντας τα θελήματα κάθε κυράτσας μπας και μαζέψει κάνα φράγκο. Προσπάθησε να φανταστείς το SimCity στο λίγο πιο… πειρατικό του και, τατάαααααν, έχεις το Tropico 2: Pirate Cove! Αναφέρομαι συγκεκριμένα στο δεύτερο επεισόδιο της σειράς Tropico, που σου δίνει τον ρόλο του κυβερνήτη μεν, σε ένα νησί με πειρατές δε κάπου στην Καραϊβική. Καθήκον σου να κρατήσεις τους πειρατές σου χαρούμενους, κλέβοντας, απειλώντας, παίρνοντας αιχμαλώτους και γενικώς κάνοντας ό,τι είναι απαραίτητο για να σε φοβούνται μέχρι κι οι γλάροι!

Port Royale series

Τι είναι τώρα τα Port RoyaleΜχμχμμ… Ας πούμε ότι είναι μια πιο σοφιστικέ έκδοση τουTropico 2 που σου ‘πα πιο πάνω. Δηλαδή ναι μεν έχει μάχες, ελέγχεις πόλεις, φρούρια και νησιά αλλά στην ουσία πρόκειται για ένα business simulator. Βασικός σου στόχος είναι να βγάλεις λεφτά. Αυτό μπορείς να το κάνεις είτε όντας ένας «νόμιμος πειρατής», με τις επιχειρήσεις και τις μπίζνες σου (κάτι σαν… καπετάν Δον Κορλεόνε), είτε κουρσεύοντας και λεηλατώντας από γαλέρες και νησιά μέχρι βάρκες και βραχονησίδες. Τρελό replayability, κάθε σου παιχνίδι, ακόμα κι αν οι αποστολές σε αφήσουν αδιάφορο, θα είναι ξεχωριστό. Έλα, σκέψου το ως ένα εναλλακτικό Civilization. Με μούσι. Και γάντζο αντί για χέρι.
port-royale-3
To Port Royale 3. Η σειρά, σου λέω, είναι ένα υβρίδιο με στοιχεία από πολλά strategies: Age of Empires, Civilization, SimCity, Tropico κλπ.

Pirates of the Caribbean

Οι Πειρατές της Καραϊβικής είναι πιθανότατα το πιο διάσημο πειρατικό franchise. Σαν να λέμε ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών των πειρατών, ένα πράμα. Από παιχνίδια; Άλλο τίποτα! The Legend of Jack SparrowDead Man’s ChestArmada of the DamnedAt World’s EndThe Curse of Black Pearl και βέβαια η απαραίτητη υλοποίηση αλά LEGO! Υπάρχει μπόλικο υλικό λέμε, η Disney έχει φροντίσει γι’ αυτό. Η ποιότητα των παιχνιδιών ωστόσο, δεδομένου του ότι μιλάμε για τίτλους βασισμένους σε ταινίες, μην περιμένεις να είναι εξωφρενική αλλά τουλάχιστον αν κοιμάσαι με την εικόνα του Τζόνι Ντεπ ως Captain Jack Sparrow σε κάποια εξωτική παραλία, θα φας καλά…
jack-sparrow-lego-non-lego
O Jack Sparrow σε κανονική και… LEGO έκδοση!

…και τα λοιπά, και τα λοιπά, και τα λοιπά.

Τα πειρατοπαίχνιδα δεν εξαντλούνται στα παραπάνω βεβαίως. Corsairs από τη θρυλική Microids το ’99, Age of Pirates, Age of Sail και Age of Booty που μοιάζουν και στο όνομα, η υπερκλασικούρα Sid Meier’s Pirates! (ειδικά σε iPad λέει αφάνταστα), τα αδιάφοραOverboard! και The Guild 2 και το ψιλοαπαράδεκτο Ghost Pirates of Vooju Island είναι μερικά ακόμα που μου έρχονται στο μυαλό (ΟΚ, έψαξα και λίγο στη Wikipedia). Δες πάντως τα όσα σου ανέφερα παραπάνω. Λογικά, ακόμα και στην απίθανη περίπτωση που βαρεθείς το Assassin’s Creed IV: Black Waters, θα σε κρατήσουν απασχολημένο μέχρι το επόμενο πειρατοπαίχνιδο. Όταν με το καλό κυκλοφορήσει. Απ’ όποιον αξιωθεί να το βγάλει.
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger