Το Chat κάνει καλό… στην ψυχολογία μας

01 Νοεμβρίου 2013

Παράδοξο κι όμως φαίνεται να ισχύει! Το internet και ειδικότερα το chat ή η συμμετοχή σε forums μπορεί να επιφέρει θετικά αποτελέσματα στην ψυχολογία μας!

Πιο συγκεκριμένα, μελέτη που δημοσίευσε το BBC, η οποία διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, αναλύει στοιχεία από 14 συνολικά έρευνες σχετικές με τη
χρήση του internet από τις νεαρές ηλικίες.

Μάλιστα, ενώ όλες οι έρευνες καταλήγουν πρωτίστως στις αρνητικές συνέπειες της χρήσης του internet και κυρίως επικεντρώνονται στα σημεία του bullying και της εκλογίκευσης πράξεων αυτοτραυματισμού ή αυτοκτονίας, αρκετές έρευνες επισημαίνουν και το θετικό αντίκτυπο (υποστήριξη, σύνδεση) που μπορεί να έχει η συμμετοχή σε μια διαδικτυακή συζήτηση σε πραγματικό χρόνο όπως το chat ή σε ένα forum, ιδίως για τα κοινωνικά απομονωμένα άτομα ή αυτά που αντιμετωπίζουν μεγάλη ψυχολογική πίεση.

Τέλος, υπήρξαν αρκετές αναφορές περιπτώσεων όπου τα forums επιβράβευσαν τη θετική συμπεριφορά, πρόσφεραν συμβουλές για να αναζητήσουν κάποιοι ψυχολογική βοήθεια ή συνεχάρησαν και εμψύχωσαν άτομα που τελικά αποφάσισαν να μην αυτοκτονήσουν.


[via]
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger