Qualcomm: Νέος Snapdragon 805 με δυνατότητες Ultra HD βίντεο

20 Νοεμβρίου 2013

Η Qualcomm ανακοίνωσε ένα νέο chipset υψηλών επιδόσεων, τον Snapdragon 805 «Ultra HD», που θα προσφέρει δυνατότητα αναπαραγωγής βίντεο ανάλυσης UltraHD (ή 4Κ). Για να το πετύχει αυτό, διαθέτει την τελευταία Adreno 420 GPU, η οποία, σύμφωνα πάντα με την Qualcomm, έχει
40% περισσότερη επεξεργαστική δύναμη από τα προηγούμενα μοντέλα. Επιπρόσθετα, οι τέσσερις πυρήνες Krait 450 του επεξεργαστή, θα τρέχουν στα 2,5GHz και ο δίαυλος επικοινωνίας με τη μνήμη θα έχει μέγιστο εύρος 25,6 GB/δευτερόλεπτο, για την καλύτερη λειτουργία όλων των εφαρμογών.

Το νέο αυτό chipset θα έρχεται εφοδιασμένο με το modem Gobi MDM9x25 κατασκευασμένο στα 28nm, το οποίο είχε ανακοινωθεί νωρίτερα μέσα στο έτος, προκειμένου να υποστηρίζει την ταχύτητα των 140Mbps του LTE 4. Μια άλλη επιλογή θα είναι το νέο LTE modem Gobi MDM9x35, κατασκευασμένο στα 20nm, το οποίο, σε συνδυασμό με το chip WTR3925, θα προσφέρει ταχύτητα download έως 300Mbps σε δίκτυα LTE Advanced. Τέλος, το chipset θα διαθέτει και ένα επεξεργαστή κάμερας ο οποίος υποστηρίζει τη λήψη και επεξεργασία gigapixel καθώς και τη λειτουργία γυροσκοπικού σταθεροποιητή εικόνας.

Παρά την αυξημένη «δύναμη» του νέου chipset, η Qualcomm υπόσχεται ακόμα μικρότερη κατανάλωση ενέργειας σε σχέση με παλιότερα μοντέλα. Βέβαια, όσοι από εσάς έχετε συσκευή με το τωρινό Snapdragon 800, μη βιαστείτε να την θεωρήσετε ξεπερασμένη, αφού η παραγωγή του νέου chipset θα αρχίσει την επόμενη χρονιά και πραγματικές συσκευές εφοδιασμένες με αυτό θα χρειαστούν αρκετό καιρό μέχρι να βγουν στην αγορά.

[via[via]
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger