Το γεγονός ότι το Android είναι πιο σταθερό από το iOS, με λιγότερα κρασαρίσματα εφαρμογών, δεν είναι κάτι νέο.
Μία νέα έρευνα επιβεβαιώνει (και πάλι) αυτό που γνωρίζαμε, και μας δίνει κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία για σχολιασμό.
Συγκεκριμένα το iOS 7 βρέθηκε να έχει crash-rate 2,1%, ενώ στο iOS 7.1 το ποσοστό αυτό έπεσε στο 1,6%, κάνοντάς το "την πιο σταθερή έκδοση" του iOS.
Φυσικά το Android 2.3 Gingerbread (!) είχε αντίστοιχο crash-rate με το iOS 7.1, 1,7%, με τις νεότερες εκδόσεις του Android (4.Χ) να είναι ακόμα πιο σταθερές με crash-rate 0,7%.
Συνοπτικά δηλαδή, το τελευταίο iOS 7.1, είναι "τόσο σταθερό, όσο ήταν το Android 2.3 Gingerbread", και κρασάρει πάνω από διπλάσιες φορές σε σχέση με τις νεότερες εκδόσεις του Android (4.x).
Από πλευράς συσκευών, στον χώρο του Android η Samsung είχε τα λιγότερα κρασαρίσματα, ενώ στον χώρο της Apple, το iPhone 5 είναι αντίστοιχα το πιο σταθερό (!) (όχι το 5S?!)
Οι πιο "ελαττωματικές" εφαρμογές φαίνεται να είναι τα παιχνίδια (λογικό), ενώ οι πιο σταθερές αποδεικνύονται εφαρμογές για e-commerce (επίσης λογικό).
Η αλήθεια είναι ότι παραδέχομαι την Apple σε ένα πράγμα. Τα κρασαρίσματα των εφαρμογών της γίνονται "αθόρυβα", η εφαρμογή απλά "κλείνει" χωρίς να παρουσιάζεται κάποιο μήνυμα στην οθόνη και ο μέσος χρήστης αναρρωτιέται "τι έγινε", και αν κατά λάθος πάτησε ο ίδιος το back button.
Ίσως έτσι έχει δημιουργηθεί ο μύθος της σταθερότητας στο mobile λειτουργικό της Apple.
Γενικά τα κινητά αποδείχθηκαν πιο σταθερά από τα tablets τόσο στο Android όσο και στο iOS. Επίσης είναι αρκετά σημαντικό ότι τα mobile λειτουργικά βελτιώνονται συνεχώς στον τομέα αυτό.
Η έρευνα έγινε σε δείγμα ενός δισεκατομμυρίου χρήστών, αναλύοντας 3 δισεκατομμύρια events εφαρμογών την μέρα.
Εσάς πότε κράσαρε τελευταία φορά κάποιο app στο Android? (Προγράμματα Alpha και Beta δεν μετράνε :P)
0 σχόλια:
Προσθήκη σχολίου
- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)