Οι “έξυπνες” συσκευές απειλούν την όρασή μας

31 Μαρτίου 2014

Σίγουρα όλοι το φανταζόμασταν, αλλά τώρα επιβεβαιώθηκε κι από μια πρόσφατη έρευνα ανεξάρτητων οπτικών που δημοσιεύει το BBC.

Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα επιβεβαιώνει τους φόβους όσων κάνουν υπερβολική χρήση των smartphone και των Tablets τους.

Μάλιστα, η μακρά έκθεση στο τοξικό, όπως αποδεικνύεται, μπλε ιώδες (blue violet) φως των οθονών που εκπέμπουν τα smartphones, τα tablets και άλλες συσκευές με flat οθόνες μπορεί να επιταχύνει ακόμα και την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, που αποτελεί το πρώτο στάδιο της τύφλωσης, προειδοποιούν οι επιστήμονες.

Έτσι, το παραπάνω σε συνδυασμό με το εύρημα ότι οι χρήστες smartphone κάτω των 25 ετών, που συμμετείχαν στην έρευνα, τσεκάρουν το smartphone τους 32 φορές τη μέρα, κατά μέσο όρο, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, σύμφωνα με τους ειδικούς.
Ο βρετανός ορθοπτικός Andy Hepworth αναφέρει χαρακτηριστικά πως στα παραραπάνω προστίθεται και το γεγονός ότι τα μάτια “στραγγίζουν” επειδή “οι χρήστες των smartphone δεν ανοιγοκλείνουν συχνά τα μάτια τους και φέρνουν την οθόνη πιό κοντά στα μάτια από όσο πρέπει”.

Τέλος, σύμφωνα με τη βρετανίδα ορθοπτικό Amanda Saint, η καλύτερη πρόληψη είναι να “εξετάζετε την όρασή σας σε τακτά χρονικά διαστήματα, και να κάνετε συχνές διαλείμματα από την οθόνη του υπολογιστή και των υπόλοιπων “έξυπνων” συσκευών”.


[via]
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger