Οι εταιρείες υπηρεσιών Internet είναι πιθανό να χρειαστεί να μπλοκάρουν πειρατικές ιστοσελίδες

28 Μαρτίου 2014

Οι εταιρείες παροχής Internet στην Ευρώπη, πιθανόν σύντομα να μην έχουν επιλογή από το να «φιλτράρουν» πειρατικές ιστοσελίδες.
Κατά την εκδίκαση μίας υπόθεσης στην Αυστρία, που αφορούσε στην Αυστριακή εταιρεία
παροχής Internet, UPC Telekabel Wien και τις εταιρείες παραγωγής ταινιών
Constantin Film Verleih GmbH και Wega-Filmproduktionsgesellschaft, το Ευρωπαϊκό δικαστήριο αποφάνθηκε ότι οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορούν να ζητήσουν από τις εταιρείες παροχής υπηρεσιών Internet να μπλοκάρουν ιστοσελίδες που παραβιάζουν πνευματικά δικαιώματα, ακόμα και αν δεν σχετίζονται άμεσα με τα δίκτυα τους.

Οι δύο εταιρείες κινηματογραφικών ταινιών ζήτησαν από την UPC να μπλοκάρει την πρόσβαση στο kino.to, ένα site που επέτρεπε το streaming ή το κατέβασμα ταινιών. Η UPC από την άλλη υποστήριξε ότι δεν είναι υπεύθυνη για τις πρακτικές μίας ιστοσελίδας που δεν σχετίζονται με την επιχείρηση και τις δραστηριότητες της και από τη στιγμή που δεν υπήρχε κάποια δικαστική απόφαση που να υποδεικνύει παράνομες δραστηριότητες από δικό της πελάτη. Επιπλέον υποστήριξε ότι το μπλοκάρισμα ιστοσελίδων θα μπορούσε πολύ εύκολα να παρακαμφθεί από τους πελάτες της και πως θα ήταν αρκετά δαπανηρό.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο διαφώνησε. Η νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα πνευματικά δικαιώματα, «δεν απαιτεί να υπάρχει συγκεκριμένη σχέση μεταξύ του ατόμου που παραβιάζει τα πνευματικά δικαιώματα και του μεσάζοντα κατά του οποίου μπορεί να έχει εκδοθεί διαταγή ασφαλιστικών μέτρων». Το Ευρωπαϊκό δικαστήριο επίσης έκανε γνωστό, ότι είναι στο χέρι των δικαστηρίων κάθε χώρας –σχετικά με αγωγές ενάντια σε παραβάτες πνευματικών δικαιωμάτων-να αφήνουν στις εταιρείες παροχής υπηρεσιών Internet να επιλέγουν τον πιο αποτελεσματικό τρόπο για την πρόληψη τέτοιων παραβάσεων.

Η UPC σεβάστηκε την δικαστική απόφαση, ωστόσο πρόσθεσε ότι πιστεύει ότι οι αποφάσεις για την απαγόρευση πρόσβασης σε ιστοσελίδες και άλλο περιεχόμενο online θα έπρεπε να αποτελεί απόφαση των δικαστηρίων και των νομοθετών.

Οι φορείς Internet λοιπόν είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίσουν τυχόν βραχυπρόθεσμες συνέπειες, δεδομένου ότι μπορεί να χρειαστεί να πληρώσουν επιπλέον για να συμμορφώνονται με τις τοπικές αποφάσεις για περιορισμούς στο online περιεχόμενο.

 Site: Engadget
 Site: Wall Street Journal via insomnia
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger