Η Βικιπαίδεια ξεπερνάει τα 100.000 λήμματα

11 Απριλίου 2014

Η Βικιπαίδεια, η ελληνική έκδοση της Wikipedia, ανακοίνωσε ένα σημαντικό ρεκόρ στην πολυετή πορεία της στο ελληνικό διαδίκτυο, φτάνοντας στις 9 Απριλίου τα 100.000 λήμματα.
Όπως συμβαίνει με τη Wikipedia και όλες τις κατά τόπους εκδόσεις της ανά χώρα, η Βικιπαίδεια είναι μια εγκυκλοπαίδεια ελεύθερου περιεχομένου που αναπτύσσεται χάρη στην εθελοντική προσπάθεια των χρηστών της. Όσοι συμμετέχουν στο εγχείρημα μπορούν να δημιουργήσουν νέα λήμματα ή να βελτιώσουν και να διορθώσουν λήμματα που ήδη υπάρχουν.

Η πορεία της Βικιπαίδειας ξεκινά από το 2002 σημειώνοντας αριθμούς ρεκόρ στις μέρες μας αφού διαβάζεται 34.000 φορές ανά ώρα, έχοντας 25 εκατομμύρια θεάσεις σελίδων το μήνα. Το περιεχόμενο της διατίθεται ελέυθερα σε όλους και ο καθένας μπορεί να το χρησιμοποιήσει, να το αλλάξει ή να το εκμεταλλευτεί εμπορικά κάνοντας αναφορά πάντα στα πνευματικά δικαιώματα που ανήκουν στη Βικιαπαίδεια.

Εκτός από τη Βικιπαίδεια, έχει γίνει ανάπτυξη και άλλων εγχειρημάτων πάντα στην ελληνική γλώσσα από το ίδρυμα Wikimedia όπως το Βικιλεξικό που διαθέτει μέχρι σήμερα 427.811 λήμματα καθώς και τη Βικιθήκη με χιλιάδες κείμενα (από τον Όμηρο και τον Αριστοτέλη, ποιήματα από την Ελληνική Ανθολογία, το Θούριο του Ρήγα Βελεστινλή, την Αγία Γραφή, αλλά και Βυζαντινούς ύμνους). Τα Βικινέα (Wikinews) τέλος περιέχουν 2.800 δημοσιευμένα άρθροα σχετικά με την ειδησεογραφία

 Site: Βικιπαίδεια
 Site: Ανακοίνωση via insomnia
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger