Apple, Samsung, Google, Microsoft και άλλες εταιρείες συμφωνούν σε κοινό σύστημα κατά της κλοπής κινητών τηλεφώνων

16 Απριλίου 2014

Όλα τα μεγάλα ονόματα της κινητής τηλεφωνίας, είναι έτοιμα αρχής γενομένης από τον Ιούλιο του 2015 να υιοθετήσουν σύστημα κατά της κλοπής συσκευών κινητής τηλεφωνίας.
Στην κίνηση αυτή συμμετέχουν η Apple, Samsung, Google, HTC, Huawei, Microsoft, Motorola, Nokia αλλά και τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας των Ηνωμένων Πολιτειών όπως η AT&T, T-Mobile και Sprint. Σε περίπτωση που το κινητό τηλέφωνο χαθεί η κλαπεί, το σύστημα θα δίνει τη δυνατότητα στον αρχικό του κάτοχο να προχωρήσει σε απομακρυσμένη διαγραφή των δεδομένων που υπάρχουν στη συσκευή του. Επιπλέον θα είναι δυνατό το κλείδωμα της συσκευής έτσι ώστε η πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων να είναι δυνατή μόνο αν ο κάτοχος της συσκευής γνωρίζει το νέο pin.

Μια από τις δυνατότητες του συστήματος θα επιτρέπει την αδυναμία ενεργοποίησης εκ νέου της συσκευής ενώ σε περίπτωση που η συσκευή επιστρέψει στον κάτοχο της, θα είναι δυνατή η επαναφορά της στην αρχική της κατάσταση με τα δεδομένα να ανακτούνται από το cloud.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το νέο σύστημα θα έρχεται είτε προεγκατεστημένο στα περισσότερα smartphones που θα πωλούνται από τον Ιούλιο του 2015 είτε ως επιλογή στον χρήστη για να το κατεβάσει. Οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας θα μπορούν και αυτοί να προμηθεύουν το νέο εργαλείο σε όσους αγοράσουν συσκευή από αυτούς αν και αρχικά πολλοί πίστευαν ότι δε θα συμμετείχαν στην κίνηση αυτή εξαιτίας των «πακέτων ασφάλισης» που παρέχουν με χρέωση στους χρήστες τους τα οποία καλύπτουν και την κλοπή.

Apple, Google και Microsoft που βρίσκονται πίσω από τις τρεις μεγαλύτερες mobile πλατφόρμες, έχουν παρουσιάσει εδώ και καιρό αντίστοιχες ανεξάρτητες δυνατότητες στο iOS, Android και Windows Phone αντίστοιχα.

 Site: Recode via insomnia
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger