Παρουσίαση Motorola Moto G

17 Απριλίου 2014

Έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που η Motorola ανακοίνωσε το οικονομικό Moto G, βασιζόμενη πάνω στις ίδιες αρχές που βασίστηκε και το Moto X. Το Moto G έφτασε επίσημα στη χώρα μας από τις Wind και Motorola μόλις πρόσφατα.Οι δύο εταιρείες αποφάσισαν να
φέρουν την έκδοση των 8GB, η οποία δεν ξεπερνάει σε κόστος τα 200 ευρώ, και αυτό επειδή η Wind θεωρεί ότι αυτά τα χρήματα αποτελούν ψυχολογικό όριο, με περισσότερο από το 70% των πωλήσεων να κυμαίνεται στο συγκεκριμένο εύρος τιμής.

Η συγκεκριμένη έκδοση έχει κόστος €189 και με βάση τον εξοπλισμό, τις δυνατότητες και την ποιότητα κατασκευής του Moto G, μπορούμε να αναφέρουμε από την αρχή ότι πρόκειται για μία πολύ καλή τιμή. Το κινητό προβάλει ως μεγαλύτερο πλεονέκτημα το λόγο απόδοσης/ τιμή, με το ίδιο συμπέρασμα να καταλήγουμε και εμείς.


Εμφάνιση - Αισθητική

Το Moto G είναι μία όμορφη, καλοσχεδιασμένη συσκευή, με όμορφες καμπύλες, που επεκτείνονται έως στο σχήμα της “πλάτης”. Είναι κατασκευασμένο ως επί το πλείστον από πλαστικό και το υλικό της πλάτης έχει ωραία, μαλακή αίσθηση. Τα περιθώρια γύρω από την οθόνη δεν είναι μεγάλα και έτσι, για τις ίντσες της οθόνης του έχουμε να κάνουμε με μία σχετικά περιορισμένων διαστάσεων συσκευή. Το Moto G της Motorola έχει διαστάσεις 130 x 66 x 11.6 χιλιοστά και ζυγίζει περίπου 143 γραμμάρια. Η πρόσοψη, που κυριαρχείται από την οθόνη των 4.5 ιντσών, προστατεύεται όλη από Gorilla Glass 3. Στο πάνω μέρος διαθέτει υποδοχή 3.5 χιλιοστών mini-jack για ακουστικά/ hands-free ενώ δεν απουσιάζει η θύρα microUSB 2.0 στο κάτω μέρος, για τη φόρτιση και τη σύνδεση με υπολογιστή. Στα δεξιά, όπως κοιτάμε την συσκευή, υπάρχει volume rocker και power on/off πλήκτρο.



Δημοσιευμένη Εικόνα

Το πίσω μέρος αφαιρείται πολύ εύκολα και μπορεί να αντικατασταθεί από ένα άλλο κάλυμμα, διαφορετικού εφόσον το θέλετε χρώματος ώστε να ταιριάζει με το γούστο σας. Η Motorola κυρίως με το Moto X, αλλά και με το Moto G, ήθελε να δώσει τη δυνατότητα στους πελάτες της να προσωποποιήσουν την εμφάνιση του κινητού τους, και ενώ στην περίπτωση του Moto X προσέφερε κάτι πραγματικά ξεχωριστό και πρωτοποριακό –με το MotoMaker- στην περίπτωση του οικονομικότερου Moto G ακολούθησε μία περισσότερο συμβατική προσέγγιση, που παρόλα αυτά διατηρεί την ουσία της, και η ουσία είναι ότι μπορείτε να κάνετε επεμβάσεις στην εμφάνιση του κινητού. Η Wind έχει φέρει διάφορα καλύμματα και θήκες με κόστος που κυμαίνεται από €10 έως €20,90 ευρώ. Αν αφαιρέσετε το κάλυμμα έχετε πρόσβαση στην υποδοχή για τη κάρτα micro SIM. Δυστυχώς δεν υπάρχει υποδοχή για κάρτα μνήμης microSD και έτσι ο χρήστης του Moto G δεν μπορεί να επεκτείνει τον αποθηκευτικό χώρο κάτι που είναι και το μεγαλύτερο μειονέκτημα του συγκεκριμένου κινητού.


  

Η μπαταρία επίσης δεν αφαιρείται και έχει χωρητικότητα 2070mAh. Η αυτονομία είναι αρκετά καλή, και θα σας βγάλει, ακόμα και αν ασχολείστε κάπως συχνά με το κινητό σας μία μέρα. Αν είστε πιο συντηρητικοί τότε μιάμιση μέρα είναι ένας «εφικτός στόχος».

Ένα από τα θετικά στοιχεία της συσκευής, είναι ότι πρόκειται για μία «spill-proof» συσκευή. Στο εσωτερικό, όλα σχεδόν τα στοιχεία του Moto G, έχουν μία υδροφοβική επίστρωση, η οποία απομακρύνει το νερό, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ο φόβος οξείδωσης και γενικώς να μην υπάρξει πρόβλημα αν τυχόν χυθεί λίγο νερό πάνω του ή αν πέσουν στάλες βροχής. Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι μπορείτε να το… βουτήξετε στο νερό. Η εταιρεία σε σχετική ερώτηση μας κατά την επίσημη παρουσίαση του τόνισε ότι δεν είναι αδιάβροχο.

Κάμερα

Στο πίσω μέρος, διαθέτει κάμερα με αισθητήρα 5 Megapixels με τη βοήθεια της οποίας μπορείτε να τραβήξετε ωραίες σχετικά φωτογραφίες, φωτεινές και με πειστικά χρώματα. Η ανάλυση των 2592 x 1944 pixels βεβαίως δεν βοηθάει ιδιαίτερα και έτσι παρατηρούνται προβλήματα στο τομέα της λεπτομέρειας. Η κατασκευάστρια εταιρεία προσπάθησε να μειώσει όσο το δυνατόν τον θόρυβο και ευτυχώς η παρουσία του δεν είναι έντονη. Σε ορισμένες περιπτώσεις πάντως, οι φωτογραφίες παρουσιάζονται «over-processed».

Μπορείτε να τραβήξετε ικανοποιητικής ποιότητας video ανάλυσης 720p, αλλά και slo-mo video με ανάμικτα αποτελέσματα. Αν και η slo-mo λήψεις δεν ικανοποιούν στο μέγιστο, το ότι υπάρχει η δυνατότητα είναι θετικό. Η κύρια κάμερα ευτυχώς συνοδεύεται από flash, το οποίο έχει ικανοποιητική ένταση και θα σας βοηθήσει σε ορισμένες λήψεις με περιορισμένο φωτισμό. Το λογισμικό της κάμερας έχει βελτιστοποιηθεί ώστε η χρήση της κάμερας να είναι ιδιαίτερα απλή.



Δημοσιευμένη Εικόνα


  




Μπορείτε να τραβήξετε φωτογραφίες πατώντας οπουδήποτε στην οθόνη και από εκεί και πέρα, τα πάντα γίνονται αυτόματα, χωρίς να παρέχεται η δυνατότητα στον χρήστη να επέμβει σε ρυθμίσεις, παρά σε μερικές βασικές που έχουν να κάνουν με το φλας, το HDR ή την επιλογή κάδρου 16:9. Με swipe προς τα δεξιά όπως κοιτάζετε την οθόνη, εμφανίζεται ένα ημικύκλιο το οποίο σας δίνει πρόσβαση στις ρυθμίσεις, οι οποίες όπως είπαμε είναι τα απολύτως απαραίτητα.


Με swipe προς τα αριστερά εμφανίζονται οι τελευταίες λήψεις που πραγματοποιήσατε και στις οποίες μπορείτε να περιηγηθείτε. Στην πρόσοψη υπάρχει μία ακόμη κάμερα για βιντεοκλήσεις με αισθητήρα 1.3 Megapixels, η οποία έχει ικανοποιητική απόδοση.

Δίπλα από τη κύρια κάμερα στο πίσω μέρος, έχουμε το ηχείο της συσκευής, το οποίο παραδόξως για την κατηγορία της συσκευής, είναι αρκετά δυνατό. Όχι τίποτα το εξαιρετικό, που να χρειάζεται να σταθούμε ιδιαίτερα –πέρα από την ένταση που προσφέρει- αφού απουσίαζε ως επί το πλείστον το μπάσο, αλλά για την κατηγορία τιμής, μπορούμε να πούμε ότι είναι αρκετά καλό.
Εξοπλισμός και απόδοση

Η οθόνη, τεχνολογίας LCD IPS προσφέρει αρκετά καλό μαύρο χρώμα για τη τεχνολογία της και γενικώς επιδεικνύει σωστή απεικόνιση των χρωμάτων, αν και το λευκό χρώμα ήταν λίγο πιο “ψυχρό” από όσο θα έπρεπε. Έχει διαγώνιο 4.5 ίντσες, υποστηρίζει ανάλυση 1280 x 720 pixels και όπως αναφέραμε προστατεύεται από Gorilla Glass 3. Ο αριθμός των εικονοστοιχείων ανά ίντσα είναι 326ppi, που είναι από τους υψηλότερους –αν όχι ο υψηλότερος- στην συγκεκριμένη κατηγορία τιμής και επομένως θα δυσκολευτείτε πολύ να διακρίνετε τα εικονοστοιχεία του panel.


Το Moto G δεν έχει κανένα πρόβλημα με την αναπαραγωγή video ανάλυσης 1080p ενώ γενικώς η απόδοση του συνυπολογίζοντας το κόστος του, είναι πάρα πολύ καλή. Η υστέρηση και το lag είναι ελάχιστο έως μηδαμηνό και παρατηρείται σε λίγες περιπτώσεις. Στο εσωτερικό του υπάρχει το τετραπύρηνο SoC της Qualcomm, Snapdragon 400 με συχνότητα λειτουργίας 1.2GHz και τα «γραφικά» είναι τύπου Adreno 305.



Δημοσιευμένη Εικόνα

Δημοσιευμένη Εικόνα

Διαθέτει 1GB RAM ενώ όπως είπαμε ο αποθηκευτικός χώρος έχει χωρητικότητα 8GB, που δυστυχώς δεν είναι επεκτάσιμος. Επομένως, δεν μπορείτε να έχετε τα ...πάντα αποθηκευμένα στο Moto G, και θα πρέπει να είστε σχετικά επιλεκτικοί όσο φορά στα δεδομένα που θα έχετε συνεχώς μαζί σας. Παρόλα αυτά, προσφέρονται επιπλέον 50GB δωρεάν στο Google Drive για δύο χρόνια, πέρα από τα 15GB που προσφέρονται εξ’ ορισμού, και έτσι μπορείτε να εκμεταλλευτείτε το cloud για κάποιες ανάγκες σας (π.χ τις φωτογραφίες ή τα video σας).

Όσο αφορά στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά, το Moto G διαθέτει WiFi 802.11b/g/n, Bluetooth 4.0, υποστηρίζει USB host ενώ δεν απουσιάζει το ραδιόφωνο.

Λογισμικό

Το λογισμικό βασίζεται στην τελευταία έκδοση του Android, 4.4.2 KitKat και αυτό είναι ένα από τα σημαντικά πλεονεκτήματα του Motorola Moto G. Το Moto G επιδεικνύει την pure εμπειρία Android και έτσι η Motorola δεν έχει προσθέσει επιπλέον λογισμικό, το οποίο ενδεχομένως να επηρέαζε αρνητικά την απόδοση του κινητού, παρά μόνο δύο εφαρμογές, εκ’ των οποίων τη μία θα τη χρησιμοποιήσετε μόλις… μία φορά.



    


    

Το Motorola Assist (ουσιαστικά πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό… μην ενοχλείτε) και το Μετεγκατάσταση Motorola για να σας βοηθήσει να μεταφέρετε τα δεδομένα –όπως είναι φωτογραφίες, μουσική, επαφές ή άλλα δεδομένα από το παλαιό σας τηλέφωνο στο νέο σας κινητό, δηλαδή το Moto G. Βεβαίως έχετε στη διάθεση σας το Google Now, και όλες τις υπηρεσίες της Google (Gmail, Google Maps, Hangouts κ.ά)

Συμπεράσματα

Το Moto G είναι μία πραγματικά πολύ καλή συσκευή από άποψη απόδοσης/ τιμή, που όσοι την αποκτήσετε θα την ευχαριστηθείτε. Με εξαίρεση τον μη επεκτάσιμο αποθηκευτικό χώρο αλλά και την έλλειψη ακουστικών και κυρίως φορτιστή στην συσκευασία (προσφέρεται μόνο ένα καλώδιο USB και τίποτα περισσότερο), το Moto G της Motorola έχει να επιδείξει μόνο καλά πράγματα για την κατηγορία τιμής στην οποία ανήκει.

Η πολύ ωραία οθόνη, η καλή ποιότητα κατασκευής και η όμορφη σχεδίαση με τις καμπύλες που βοηθούν στο κράτημα αλλά και το «μαζεμένο» μέγεθος, η ικανοποιητικής απόδοσης κάμερα και το πλέον σύγχρονο λογισμικό της Google καθιστούν το Moto G μία από τις καλύτερες, γενικώς, συσκευές των ημερών μας.

Μας άρεσε

  • Η απόδοση της οθόνης
  • Η καλή ποιότητα κατασκευής
  • Οι περιορισμένες διαστάσεις
  • Το πλέον σύγχρονο λογισμικό
  • Εναλλάξιμα καλύματα
  • Η τιμή
Δεν μας άρεσε
  • Μη επεκτάσιμος αποθηκευτικός χώρος
  • Απουσία φορτιστή από τη συσκευασία
  • Πάχος

Σύνταξη: Γιώργος Ιωσηφίδης via insomnia.gr
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger