To Samsung Galaxy S5 υστερεί του HTC One M8 και όχι μόνο σε τέστ απόδοσης

14 Απριλίου 2014

Είναι δίκαιο να πούμε ότι η βιομηχανία παραγωγής συσκευών κινητής τηλεφωνίας παρασύρεται λίγο με τα specs, από όσο ίσως είναι πραγματικά αναγκαίο. Εξάλλου, το γεγονός ότι οι κατασκευαστές συνεχίζουν να εργάζονται μανιωδώς σε..
..νέους, βελτιωμένους επεξεργαστές πολλαπλών πυρήνων δεν σημαίνει απαραιτήτως σημαντικά καλύτερη απόδοση, ιδιαίτερα αν το λογισμικό δεν έχει βελτιστοποιηθεί για να αξιοποιήσουν στο έπακρο τη δύναμη που έχουν στη διάθεση τους.

Σε ένα νέο, σε βάθος review του Samsung Galaxy S5 από το δημιουργό της έγκυρης ιστοσελίδας AnandTech, Anand Lal Shimpi, γνωστό για τις εις βάθος εκτιμήσεις του, αποκαλύπτεται ότι παρά την ισχυριζόμενη, από τη Samsung, ανυπέρβλητη δύναμη του, η πραγματική απόδοση της συσκευής δεν είναι, σε όλους τους τομείς, τελικά τόσο τρομερή και στην πραγματικότητα, υστερεί σε όλους τους τομείς σε σχέση με αυτή του HTC One (Μ8) αλλά σε κάποιους τομείς και με άλλες συσκευές παλαιότερης γενιάς.

Κάθε χρόνο, οι τελευταίες σε κυκλοφορία συσκευές της σειράς Galaxy S λαμβάνουν άλλωστε το μερίδιο που τους αναλογούν σε κριτικές. Μερικοί έχουν παρακαλέσει την κορεατική εταιρεία να προσφέρει μια πιο premium συσκευή, ίσως από αλουμίνιο, ενώ άλλοι έχουν αναρωτηθεί εάν η εν λόγω αναβάθμιση αποτελεί αρκετή βελτίωση σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση. Αλλά η απόδοση δεν αποτελούσε σχεδόν ποτέ ερώτημα, καθώς και πέρυσι το Galaxy S4, παρόλο που απαιτείτο να μοιράζεται ένα μέρος από τα φώτα της δημοσιότητας με το HTC One (M7), εξακολουθεί να θεωρείται ότι είχε την καλύτερη συνολικά απόδοση, ήδη από αμέσως μετά την επίσημη κυκλοφορία του.

Ο Anand Lal Shimpi, μαζί με τον Joshua Ho, δημοσίευσαν ένα εκτενές review του Galaxy S5 στο AnandTech και παρόλο που θα μπορούσε να υποτεθεί ότι η συσκευή της Samsung είναι τελευταίας γενιάς και θα μπορούσε να υπερκεράσει άνετα τα έξι μηνών μοντέλα iPhone 5s, το LG G2, το Nexus 5 και το Sony Xperia Z1 πραγματικά φαίνεται σε κάποιους τομείς να ανταγωνίζονται σκληρά. 

Συγκεκριμένα, αν λοιπόν κάποιος μπορεί να θεωρήσει οτι είναι λογικό το νέο HTC One (Μ8) να προηγείται σχεδόν σε όλους τους τομείς σύγκρισης, σίγουρα είναι πολύ πιο δύσκολο να δικαιολογηθεί οτι π.χ. στόν τομέα των Graphics το iPhone 5s βρίσκεται σε υψηλότερη θέση απο το Galaxy S5, ενώ στον τομέα Physics πάνω απο την νέα ναυαρχίδα της Samsung βρίσκεται, εκτός απο Note 3 της ίδιας της εταιρείας και το Google Nexus 5 και το LG G2, οπώς και σε άλλους τομείς, στις 35 αναλυτικές καρτέλες σύγκρισης, πολλές άλλες συσκευές.

Για εκείνους που σκέφτονται να αγοράσουν το Galaxy S5, τα αποτελέσματα της σύγκρισης που δίνει το review του AnandTech, αξίζει και με το παραπάνω να τα διαβάσουν και να τα συναξιολογήσουν σε σχέση με όλα τα χαρακτηριστικά του και τις βελτιώσεις που φέρει σε σχέση με το Galaxy S4. Μένει μόνο να αποδειχθεί εάν ο πιστός «στρατός» των οπαδών της σειράς Galaxy S έχει δει αρκετά αυτήν τη φορά για να προχωρήσει στην συγκεκριμένη αγορά.

Στις επισυναπτόμενες εικόνες παρουσιάζονται αναλυτικά κάποια απο αυτά τα αποτελέσματα και έχει μεγάλο ενδιαφέρον η άποψή σας πάνω σε αυτά.



[via] [via]
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger