Vladimir Putin. Το Internet είναι project της CIA

25 Απριλίου 2014

Έργο της CIA χαρακτήρισε το Internet ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin, μιλώντας χθες σε φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη, σημειώνοντας πως η χώρα πρέπει να "πολεμήσει" για να υπερασπιστεί τα online δικαιώματά της. Ο Putin τα έβαλε,
μάλιστα, και με τη μεγαλύτερη μηχανή αναζήτηση της χώρας, Yandex, σημειώνοντας πως αποθηκεύει πληροφορίες σε διακομιστές που βρίσκονται στο εξωτερικό, υπονομεύοντας την ασφάλεια της Ρωσίας.

Εν μέσω ανησυχιών ότι η Ρωσία βρίσκεται σε μία περίοδο ολοένα και αυξανόμενου ελέγχου στο Διαδίκτυο, οι δηλώσεις του Putin ότι το Διαδίκτυο αποτελεί project της CIA που μάλιστα "συνεχίζει να αναπτύσσεται ως κάτι τέτοιο" μόνο απαρατήρητες δεν μπορούν να περάσουν.
Το Κρεμλίνο βρίσκεται σε συνεχιζόμενες προσπάθειες το τελευταίο διάστημα να αποκτήσει μεγαλύτερο έλεγχο στο Διαδίκτυο, σε μία περίοδο που ακτιβιστές στη χώρα, οι οποίοι έχουν αποκλειστεί από πολλά τηλεοπτικά μέσα, το χρησιμοποιούν για την προώθηση των ιδεών τους αλλά και την οργάνωση διαδηλώσεων διαμαρτυρίας. Το Κοινοβούλιο της Ρωσίας ψήφισε αυτή την εβδομάδα νόμο που απαιτεί από τις social media ιστοσελίδες να διατηρούν τους διακομιστές τους στη Ρωσία και να αποθηκεύουν όλες τις πληροφορίες σχετικά με τους χρήστες τους για ένα εξάμηνο. Επιπλέον, το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο της χώρας, τοVKontakte, φαίνεται πως ελέγχεται πλέον από επιχειρηματίες που πρόσκεινται στον Putin.
Οι δηλώσεις του προέδρου της Ρωσίας έριξαν τις μετοχές της Yandex, μίας από τις πλέον επιτυχημένες εταιρείες στη χώρα, κατά 5%, παρά τις δηλώσεις των υπευθύνων ότι το γεγονός ότι η εταιρεία είναι γραμμένη στα μητρώα της Ολλανδίας έχει γίνει μόνο λόγω των ιδιαιτεροτήτων του εταιρικού δικαίου, με τη βασική δραστηριότητά της να βρίσκεται στη Ρωσία και "πρακτικά να καταβάλλει όλους τους φόρους της εκεί".
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger