Προσφυγή κατά του αποκλεισμού του YouTube στην Τουρκία κατέθεσε η Google

09 Απριλίου 2014

Ένα από τα θέματα που έχουν απασχολήσει τη διεθνή κοινότητα το τελευταίο διάστημα είναι το μπλοκάρισμα του Twitter καθώς και του YouTube στην Τουρκία, γεγονός που σήκωσε θύελλα αντιδράσεων.
Δικαστήρια της χώρας έκριναν παράνομες αυτές τις αποφάσεις και έτσι υπάρχει άρση του αποκλεισμού, που μέχρι στιγμής έχει εφαρμοστεί μόνο στην περίπτωση του Twitter.

Στις 20 Μαρτίου, η Αρχή Τηλεπικοινωνιών της Τουρκίας (TIB) απαγόρευσε την είσοδο στο Twitter, μετά από εντολή του Τούρκου Πρωθυπουργού, καθώς στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο υπήρχαν συνεχώς κατηγορίες για διαφθορά εναντίον του. Στις 27 Μαρτίου η TIB προχώρησε και στον αποκλεισμό του YouTube, όταν ανέβηκε ηχητικό απόσπασμα από κάποιο συνέδριο ασφαλείας, σχετικά με τη Συρία, το οποίο κρίθηκε ότι είναι επικίνδυνο για την ασφάλεια της χώρας. Η Google, μέσω του δικηγόρου της, κατέθεσε προσφυγή στο Συνταγματικό Δικαστήριο, με την οποία ζητάει να γίνει άμεση άρση του αποκλεισμού που έχει επιβληθεί, καθώς δεν υπήρχε δικαστική εντολή όταν εκτελέστηκε αυτή η απόφαση. Στα επιχειρήματα της Αμερικάνικης εταιρείας ήταν και η απόφαση ενός δικαστηρίου λίγες μέρες πριν να άρει την απαγόρευση. Βέβαια αργότερα άλλαξε την απόφαση και ανακοίνωσε πως ο δεν θα αρθεί ο αποκλεισμός μέχρι να αφαιρεθεί το «εγκληματικό υλικό». Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η Τουρκία είναι μια χώρα με ελάχιστη ελευθερία λόγου στον Τύπο, καθώς, στη σχετική λίστα της οργάνωσης «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα», βρίσκονται στη τελευταίες 30 θέσεις, από τις 180 χώρες.

Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε πως θα εξελιχθεί η υπόθεση αυτή καθώς θα μπορούσε να δημιουργήσει δεδικασμένο για ανάλογες περιπτώσεις στο μέλλον, ενώ ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον θα έχει να δούμε ποια θα είναι η πλευρά που θα κάνει τις μεγαλύτερες υποχωρήσεις, αν τελικά λυθεί το ζήτημα. Δεν αποκλείεται βέβαια τυχόν εξελίξεις να επηρεάσουν και τις ενέργειες άλλων κρατών/κυβερνήσεων, αν αντιμετωπίσουν παρόμοιες καταστάσεις. Συμφωνείτε με τέτοιες ενέργειες όταν πρόκειται για εθνικά και μη ζητήματα;

[via] [via]
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger