Έρευνα: Το YouTube ευθύνεται για τις χαμηλές πωλήσεις μουσικής όσο και η πειρατεία

12 Απριλίου 2014

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας, το YouTubeεπηρεάζει αρνητικά τις πωλήσεις μουσικών άλμπουμ, έχοντας τον ίδιο ή και χειρότερο αντίκτυπο από την πειρατεία.

Το 2009 η Warner Music Groupαποφάσισε να "κυνηγήσει" το Youtube και να
απαγορεύσει τα video που είχαν μουσική που άνηκε στην εταιρεία.

Αυτή η κίνηση είχε σαν αποτέλεσμα να αυξηθούν οι πωλήσεις δίσκων της εταιρίας, με τα albums του Τop 200 να έχουν σχεδόν διπλάσιες πωλήσεις, ενώ υπολογίζεται ότι η ζημιά για αυτά τα albums έφθανε το 1 εκατομμύριο δολάρια το χρόνο.

Η εν λόγω έρευνα αξιολόγησε για 4 περίπου χρόνια τις παραπάνω ζημιές, ενώ κατέγραφε τις πωλήσεις δίσκων κάθε εβδομάδα μετά την απαγόρευση, λαμβάνοντας ταυτόχρονα υπόψιν και στατιστικά από το Google Trends σχετικά με τους καλλιτέχνες.

Αυτό είναι ένα παράδειγμα της λανθασμένης κατεύθυνσης των εταιριών σχετικά με τις χαμηλές πωλήσεις, που χρόνια πίστευαν ότι το πρόβλημα ήταν η πειρατεία.

Βέβαια, όλα αυτά προκύπτουν από τη συγκεκριμένη έρευνα και σε μια περίοδο που δεν ήταν τόσο διαδεδομένη η αγορά μουσικής μέσω Ιnternet, ή η χρήση εφαρμογών όπως το Napster και το Spotify.

Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger