Ιστορική συμφωνία Apple και Google για τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας!

17 Μαΐου 2014

Σύμφωνα με κοινή δήλωσε που εξεδόθη σήμερα το πρωί οι εταιρείες Apple και Google συμφώνησαν, όχι μόνο να σταματήσουν τις δίκες που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά να εργαστούν και από κοινού για τη μεταρρύθμιση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, ένα από τα
πιο καυτά και αμφισβητούμενα θέματα της τεχνολογίας, όπως αναφέρει το Reuters.

"Apple and Google have agreed to dismiss all the current lawsuits that exist directly between the two companies. Apple and Google have also agreed to work together in some areas of patent reform. The agreement does not include a cross license."

Ως αποτέλεσμα της συμφωνίας η Apple και η Google ενημέρωσαν το ένα ομοσπονδιακό εφετείο στην Ουάσιγκτον, πως όλες οι εκκρεμείς υποθέσεις και όσες αναμένονται στο μέλλον, να απορριφθούν. Και οι δύο εταιρείες συμφωνούν προς αυτή την κατεύθυνση. Η Apple ήταν η πρώτη εναγόμενη εταιρεία από τη Motorola το 2010, για την υποτιθέμενη παραβίαση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της τεχνολογίας smartphone. Η απάντηση της Apple ήταν με δική της αγωγή, οι οποία δημιούργησε μία σειρά από βοηθητικές υποθέσεις σε όλες της Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ευρώπη.

Στη συνέχεια η Google τις κληρονόμησε με την εξαγορά της Motorola Mobility. Εκείνη την εποχή ο Lary Page της Google χαρακτήρισε τις δίκες της Apple και της Microsoft "anticompetitive," (αντίθετες ως προς τον ανταγωνισμό) οι οποίες όμως δίκες ανάγκασαν των γίγαντα της αναζήτησης, να αποκτήσει την πολιορκούμενη εταιρεία κατασκευής κινητών. Τον Ιανουάριο που μας πέρασε είχε γίνει αναφορά για πώληση από την Google του ονόματος της "Motorola" στη Lenovo, διατηρώντας όμως τη συντριπτική πλειοψηφία των περίπου 17.000 πατεντών, τις οποίες απέκτησε για τη χορήγηση αδειών και ενίσχυση backend του Android.

Η συμφωνία αυτή έρχεται σε μία έκρηξη των εταιρειών της τεχνολογίας που σχετίζονται με τέτοιου είδους διαφορές, τα λεγόμενα "patent trolls". Οι μεγάλες εταιρείες έψαχναν τρόπους μεταρρύθμισης των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, ως έναν τρόπο να περιοριστούν οι αγωγές, μέχρι στιγμής οι προσπάθειες ήταν άκαρπες. Η Apple κι η HTC έχουν ανακοινώσει παρόμοια συμφωνία απόρριψης της συνεχιζόμενης από το 2012 δίκης, το αποτέλεσμα της οποίας είναι η συμφωνία χορήγησης αδειών δεκαετούς διάρκειας για την προστασία μελλοντικών επιθέσεων.

Αpple και Google με την σημερινή τους ανακοίνωση και συμφωνία ξεκαθαρίζουν πως δεν θα υπάρξουν cross-licensing μεταξύ τους, μια κίνηση έκπληξη δεδομένου του έντονου ανταγωνισμού μεταξύ των λειτουργικών συστημάτων iOS και Android. Το υπόβαθρο της ειρηνευτικής συνθήκης που αποφάσισαν οι δύο εταιρείες είναι ασαφές προς το παρόν. Το βήμα αυτό δεν επηρεάζει τις τρέχουσες αγωγές της Apple με άλλους κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων οι οποίες χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα android της Google, συμπεριλαμβανομένης και της Samsung!

Apple-Google Agreement to Dismiss [via]
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger