Instagram. Το Ιράν απαγορεύει τη χρήση του!

26 Μαΐου 2014

Μετά το Facebook και το Twitter, έφτασε η σειρά και του Instagram να απαγορευτεί στο Ιράν, με τους αξιωματούχους της ισλαμικής δημοκρατίας να γράφουν μία ακόμη μελανή σελίδα στη μεγάλη ιστορία των
απαγορεύσεων και της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου που δυστυχώς πλέον αποτελεί μία «συνήθεια που έχει γίνει λατρεία» για τoυς κατοίκους του Ιράν.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press, οι δικαστικές αρχές του Ιράν σε συνεργασία με το Υπουργείο Τηλεπικοινωνιών αποφάσισαν να μπλοκάρουν τη χρήση του Instagram, ύστερα από μία μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε κάποιος ιδιώτης. Ωστόσο, παρά την απαγόρευση οι φίλοι του Instagram μέχρι την προηγούμενη Παρασκευή είχαν πρόσβαση στις υπηρεσίες του. Όπως προαναφέραμε στη λίστα των απαγορεύσεων έχουν προστεθεί εδώ και καιρό το Facebook, το Twitter όπως επίσης και το YouTube, αν και το οξύμωρο σε αυτή την περίπτωση είναι ότι η πολιτική ηγεσία και οι αξιωματούχοι του Ιράν διατηρούν τους λογαριασμούς τους χωρίς καμία απολύτως απαγόρευση (κάτι φυσικά που δεν ισχύει για τον απλό λαό). Μάλιστα, κύκλοι της κυβέρνησης του Ιράν αναφέρουν ότι ο νέος Πρόεδρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, Hassan Rouhani, δεν έχει πρόβλημα στο να χρησιμοποιεί τα social media, καθώς με αυτόν τον τρόπο θεωρεί ότι μπορεί να επικοινωνεί καλύτερα με τους ηγέτες της Δύσης. Μάλιστα, για αυτή τη πιο φιλελεύθερη προσέγγιση που εκφράζει στο θέμα των νέων τεχνολογιών, έχει επικριθεί έντονα από τους πιο συντηρητικούς ισλαμικούς κύκλους, οι οποίοι πιστεύουν ότι τα social media αποτελούν μία επικίνδυνη έκφανση του παρηκμασμένου δυτικού τρόπου ζωής.
H απαγόρευση του Instagram αλλά και των υπολοίπων social media μας αποδεικνύουν περίτρανα για μία ακόμη φορά τη δύναμη που έχουν τα συγκεκριμένα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο να επηρεάζουν τις ελευθερίες, αλλά και τις πολιτικές συνειδήσεις των ατόμων που τα χρησιμοποιούν. Μέχρι στιγμής πάντως οι υπεύθυνοι του Instagram δεν έχουν προβεί σε κάποιο σχόλιο.
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger