Ο Roger Lee Easton, ο πατέρας του GPS, πέθανε σε ηλικία 93 ετών

29 Μαΐου 2014

Ο Roger Lee Easton, ο πατέρας του GPS και πρωτοπόρος της σύγχρονης πλοήγησης, άφησε τη τελευταία του πνοή στις 8 Μαΐου, στο σπίτι του στο New Hampshire, στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε ηλικία 93 ετών.
Ο Roger Lee Easton φοίτησε στο κολέγιο του Middlebury και στο Πανεπιστήμιο του Michigan, προτού ξεκινήσει να εργάζεται ως φυσικός το 1943, στο ερευνητικό κέντρο του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ στη Washington, όπου ολοκλήρωσε και την 37χρονη καριέρα του.

Το 1955, ανέλαβε ενεργό ρόλο στη συγγραφή της πρότασης για το Vanguard Project, το οποίο ήταν ένα δορυφορικό πρόγραμμα για το Διεθνές Γεωφυσικό Έτος. Ο Easton είχε επίσης ενεργό ρόλο στην ομάδα σχεδιασμού του ίδιου του δορυφόρου. Στη συνέχεια σχεδίασε ένα σύστημα, με την ονομασία Minitrack, το οποίο μπορούσε να ανιχνεύει διάφορα αντικείμενα που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη Γη. Διαπίστωσε ωστόσο την ύπαρξη ενός εμποδίου: οι διάφοροι σταθμοί ανίχνευσης δεν ήταν συγχρονισμένοι, οδηγώντας σε ανακρίβειες και προβλήματα κατά την ανίχνευση.

Οπότε ο Easton, είχε την ιδέα να τοποθετήσει υψηλής ακρίβειας ρολόγια σε πολλαπλούς δορυφόρους, που στη συνέχεια θα μπορούσαν να καθορίζουν με ακρίβεια τη θέση κάποιου στο έδαφος. Αρχικά, ονόμασε το σύστημα Timation, μία συντόμευση του Time-Navigation. Τελικά το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, υϊοθέτησε κάποια χαρακτηριστικά από το βασισμένο στο χρόνο σύστημα πλοήγησης και το μετονόμασε σε Παγκόσμιο Σύστημα Θεσιθεσίας (Global Positioning System, GPS) στις αρχές της δεκαετίας του 70.

O Easton ήταν κάτοχος 11 ευρεσιτεχνιών, εξελέγη μέλος της Αμερικανικής Φιλοσοφικής Εταιρείας, κέρδισε το Εθνικό Μετάλλιο Τεχνολογίας το 2004 ενώ έγινε μέλος του Hall Of Fame των Εθνικών Εφευρετών το 2010. Ο Easton αποσύρθηκε από το Ερευνητικό Εργαστήριο του Ναυτικού, όπου διετέλεσε Προϊστάμενος του Κλάδου Διαστημικών Εφαρμογών το 1980, και μετακόμισε στο Canaan, στο New Hampshire, συνεχίζοντας τις εργασίες του για τη βελτίωση της τεχνολογίας GPS.

Ο Easton είναι υπεύθυνος για πολλές από τις μοντέρνες ευκολίες που απολαμβάνουμε σήμερα, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής να μην διατηρείται καμία γεωγραφική πληροφορία.

 Site: TechCrunch via insomnia
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger