Έφτασε η ώρα της εικονικής πραγματικότητας και για τη Samsung (φήμες);

23 Μαΐου 2014

Η Samsung ήδη πειραματίζεται με τις εφαρμογές της εικονικής πραγματικότητας, ακολουθώντας το παράδειγμα της Sony με το Project Morpheus και του Facebook με το Oculus Rift... Η παραπάνω πρόταση μπορεί να ακούγεται πολύ καλή για να είναι
αληθινή, όμως συμφώνα με αναφορές που προέρχονται μέσα από το αρχηγείο της Samsung (οι οποίες βέβαια δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα), μέσα στη χρονιά που διανύουμε, οι υπεύθυνοι του κορεατικού γίγαντα θα ανακοινώσουν τη δική τους προσπάθεια στο τομέα της εικονικής πραγματικότητας.


Οι φήμες μάλιστα αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι τους τελευταίους μήνες, η Samsung έχει επιταχύνει σημαντικά τις διαδικασίες, καθώς στόχος της είναι να προλάβει τον ανταγωνισμό. Ήδη αρκετοί developers έχουν τα πρότυπα VR headsets στα χέρια τους και έχουν στρωθεί στη δουλειά, αναπτύσσοντας μία σειρά από εφαρμογές οι οποίες θα εκμεταλλεύονται πλήρως τις δυνατότητες του υπό ανάπτυξη κράνους εικονικής πραγματικότητας. Σε αυτή τη φάση οι πρώτες δοκιμές του VR headset διεξάγονται σε προϊόντα της σειράς Galaxy, όμως όταν το κράνος κυκλοφορήσει στην αγορά θα απαιτεί τη δύναμη των next-gen προϊόντων της Samsung. Αν και μέχρι στιγμής οι πληροφορίες που έχουμε για το εν λόγω προϊόν είναι ελάχιστες, παρόλα αυτά το πιθανότερο είναι να βασίζεται σε οθόνες OLED και να συνδέεται ενσύρματα με τα smartphones ή tablets της Samsung (η ενσύρματη σύνδεση επιτρέπει την καλύτερη απόκριση ανάμεσα στο κράνος και στη συσκευή). Επιπλέον, το κράνος εικονικής πραγματικότητας που αναπτύσσει η Samsung το πιθανότερο είναι να χρησιμοποιείται κυρίως σε Android παιχνίδια, ενώ στόχος είναι η τιμή να είναι χαμηλότερη του ανταγωνισμού.
Virtual-Reality-helmet2
Εάν όντως ευσταθούν οι παραπάνω φήμες, σίγουρα θα αναμένουμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τη μάχη εικονικής πραγματικότητας ανάμεσα στη Sony, στο Facebook και στη Samsung.
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger