Android L εναντίον iOS 8: Πρώτες εντυπώσεις από τους δύο μονομάχους

30 Ιουνίου 2014


Με διαφορά μερικών εβδομάδων , Apple και Google παρουσίασαν αντιστοίχως, τα iOS 8 και Android L, τις νέες εκδόσεις των λειτουργικών τους για mobile συσκευές.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που υπάρχει τόσο μεγάλη σύγκλιση μεταξύ των δύο
λειτουργικών, που πλέον έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά.

Καταρχήν, αυτό που εξακολουθεί να ισχύει είναι πως όποιος θέλει να "πειράξει" το smartphone του εύκολα, πρέπει να στραφεί στο Android.

Στην αγορά των tablets, το iPad δείχνει ακόμη καλύτερο, αφού το iOS συμπεριφέρεται καλύτερα σε μεγάλες οθόνες, σε αντίθεση με το Android, έστω και εάν αυτό έχει αρχίσει να ομαλοποιείται αρκετά.

Όσον αφορά στις εφαρμογές της Google, τις οποίες χρησιμοποιούν χρήστες ανεξαρτήτως πλατφόρμας, τρέχουν καλύτερα στο Android.

Αυτές είναι κάποιες ενδεικτικές διαφορές, ωστόσο, πλέον φαίνεται ότι η ψαλίδα έχει κλείσει μεταξύ τους.

Ένα από τα νέα χαρακτηριστικά του Android L που ενθουσίασε, είναι η καλύτερη διαχείριση της μπαταρίας, κάτι που ήταν ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του iPad έναντι των Android tablets.

Επίσης, το Android έγινε πιο ελκυστικό, αποκτώντας ωραία εμφάνιση και design συνολικά, ενώ το Material Design εκσυγχρονίζει αισθητά το λειτουργικό, κάνοντας το εφάμιλλο του iOS 8.

Μετά την ενσωμάτωση του iOS 8 στο λειτουργικό για desktop υπολογιστές Mac OS X Yosemite, η Google κάνει το ίδιο με την ενσωμάτωση ρυθμίσεων και ειδοποιήσεων του Android L στο Chrome OS που είναι εγκατεστημένο στα Chromebooks.

Αναμένουμε τις τελικές εκδόσεις των δύο λειτουργικών το Φθινόπωρο που θα είναι διαθέσιμα για όλους κι όχι μόνο για developers, ώστε να έχουμε αναλυτικότερα και ασφαλέστερα συμπεράσματα.

Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger