Οι επιστήμονες του Hubble σύνθεσαν πολλές επιμέρους εικόνες για να δώσουν μια ολοκληρωμένη και… πολύχρωμη εικόνα του σύμπαντος.
Πιο συγκεκριμένα, στην εικόνα έδωσαν το όνομα «Υπεριώδης Κάλυψη του Πολύ Βαθέος Πεδίου του Hubble» και σημειώνουν ότι παρέχει τον κρίκο που λείπει για τη
διαδικασία του σχηματισμού των άστρων.
διαδικασία του σχηματισμού των άστρων.
Μάλιστα, όπως τονίζουν οι ίδιοι, το υπεριώδες φως προέρχεται από τα πιο ενεργά, μεγαλύτερα και νεότερα άστρα.
Στη συνέχεια, ρίχνουν μια άμεση ματιά στο πώς σχηματίζονται τα αστέρια και πώς συγκροτούν τους γαλαξίες με τη νέα εικόνα που ενσωματώνει τα δεδομένα από το υπεριώδες τμήμα του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος, χάρη στην κάμερα ευρέος πεδίου 3 του διαστημικού τηλεσκοπίου.
Έτσι, αυτή η τελική εικόνα, περιέχει περίπου 10.000 γαλαξίες, ενώ ταξιδεύει στο πολύ μακρινό κοσμικό παρελθόν, μέχρι και λίγες εκατοντάδες χρόνια μετά το big bang.
Τέλος, η εν λόγω εικόνα παρουσιάστηκε σε συνέδριο της Αμερικανικής Αστρονομικής Εταιρείας, από τον υπεύθυνο της επιστημονικής ομάδας Χάρι Τέπλις του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνια (Caltech).
[via]
0 σχόλια:
Προσθήκη σχολίου
- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)