Η επιστήμη μίλησε. Πώς να κόψεις σωστά ένα κέικ!

18 Ιουνίου 2014

Κοίτα να δεις τι μαθαίνει κανείς σήμερα... Το ότι ο τρόπος που κόβουμε ένα στρογγυλό κέικ (ή μία... τούρτα αν προτιμάτε) εδώ και τόσα χρόνια (ξέρετε αυτός ο "παραδοσιακός" που κόβεις ένα "τριγωνικό" κομμάτι και αφήνεις το υπόλοιπο) είναι λάθος!


Κι αυτό γιατί αφήνει, στη συνέχεια, ακάλυπτο ένα μέρος του, με αποτέλεσμα να μην παραμένει όσο φρέσκο θα μπορούσε...
Και ποιος είναι ο σωστός τρόπος, λοιπόν; Σύμφωνα με τον Numberphile και την..."επιστημονική" μέθοδο που εξηγεί μέσω Youtube, ο ακόλουθος:

- Κόψτε μία ολόκληρη λωρίδα από το μέσο του κέικ, δημιουργώντας δύο τομές από άκρη σε άκρη του.
- Σπρώξτε τα δύο μισά του κέικ, ώστε να ενωθούν και πάλι, και κρατήστε τα μαζί με ένα λαστιχάκι.
the-scientific-way-to-cut-a-cake-02
- ...(εχμμμ) ετοιμαστείτε να φάτε το κομμάτι που κόψατε!
- Συνεχίστε την επόμενη φορά που θέλετε να φάτε κέικ, κόβοντας μία ακόμη μερίδα, με τον ακόλουθο τρόπο.
the-scientific-way-to-cut-a-cake-03
the-scientific-way-to-cut-a-cake-04
Η μέθοδος αυτή επιτρέπει στο κέικ να παραμένει σε καλύτερη κατάσταση, καθώς δεν εκθέτει το εσωτερικό του, με αποτέλεσμα να μην ξεραίνεται, να παραμένει πιο φρέσκο και πιο απολαυστικό.
Καλή σας όρεξη!
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger