Η τεχνολογία GoalControl χρησιμοποιείται για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο Κύπελλο

16 Ιουνίου 2014

Η τεχνολογία GoalControl, η οποία ενημερώνει τον διαιτητή ενός ποδοσφαιρικού αγώνα για το αν η μπάλα έχει περάσει τη γραμμή του τέρματος, χρησιμοποιήθηκε χθες για πρώτη φορά σε αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Έτσι λοιπόν στον αγώνα της Γαλλίας με την Ονδούρα, η μπάλα μετά το σουτ του Karim Benzema το οποίο μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο, αφού πρώτα χτύπησε στο δοκάρι έφτασε πάνω στον τερματοφύλακα της Ονδούρας ο οποίος με μια «μαγική» κίνηση την έστειλε προς το τέρμα του σπεύδοντας άμεσα να διορθώσει το λάθος του. Όμως όπως απέδειξε το σύστημα του GoalControl, η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή με αποτέλεσμα ο Βραζιλιάνος διαιτητής Sandro Ricci να κατακυρώσει το γκολ στη Γαλλική ομάδα.



Το GoalControl, αποτελεί ένα σύστημα από 14 κάμερες υψηλής ταχύτητας, με ένα σετ των 7 καμερών να εστιάζει σε κάθε τέρμα. Η θέση της μπάλας καταγράφεται συνεχώς αυτόματα σε τρισδιάστατη απεικόνιση ενημερώνοντας μέσω ειδικού ρολογιού και σε ένα δευτερόλεπτο τους διαιτητές για το αν η μπάλα πέρασε τη γραμμή.

Ήδη από τον Ιούλιο του 2012, η FIFA είχε ξεκινήσει τις δοκιμές αντίστοιχων τεχνολογιών όπως τοHawk-Eye και το GoalRef το οποίο χρησιμοποιήθηκε το Δεκέμβριο του 2012 στο World Cup Club που διεξήχθη στην Ιαπωνία.

 Site: espn via insomnia
Μοιραστοίτε το :

4 σχόλια:

  1. Επρεπε να φτασουμε στο 2014 για να αρχισουν τα σαινια του παγκοσμίου ποδοσφαιρου να χρησιμοποιούν την τεχνολογία για το ξεκαθάρισμα φάσεων; Το ιδιο να γίνεται και για τα πεναλτυ. Επιτελους καταργήστε και εκείνη την βλακεία του οφσάιντ. Να μάθουν οι αμυντικοί να είναι προσεκτικοί και να παρακολουθουν συνεχως τους αντιπαλους και όχι να βασίζονται στο εάν αυτοι βρίσκονται λιγα εκατοστα μπροστά τους. Επίσης καλό θα είναι να αυξηθούν λίγο οι διαστάσεις του τέρματος ώστε να σημειώνονται περισσότερα γκολ. Ας λήγουν τα παιχνίδια 7-5 με ευκολία. Περισσότερα γκόλ, περισσότερη απόλαυση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε έχεις πολύ δίκιο. Διαφωνώ μόνο με το τελευταίο για το μέγεθος του τέρματος. Στα υπόλοιπα +1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. έχω την αίσθηση ότι τρολλάρεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ποδόσφαιρο χωρίς οφσάιντ; συμφωνώ όταν είναι για λίγο εκτεθιμένος να υπάρχει προβάδισμα υπερ του επιτιθέμενου αλλά όχι και έτσι...και αυτό που είπες για το τέρμα; τους τερματοφύλακες δεν τους λυπάσαι; χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger