Οι Google Maps έφτασαν τα 1 δισεκατομμύριο downloads

15 Ιουνίου 2014

Όταν πριν ένα μήνα το Gmail έφτασε τα 1 δισεκατομμύριο downloads ήταν σχεδόν σίγουρο πως και άλλες εφαρμογές της Google θα κατέγραφαν την ίδια πορεία. Έτσι λοιπόν μαθαίνουμε πως τη περασμένη βδομάδα οι Χάρτες της Google (Google Maps) έφτασαν τον ίδιο αριθμό -ρεκόρ- downloads.
Πιο συγκεκριμένα, τουλάχιστον 1 δισεκατομμύριο φορές "κατέβηκε" η εφαρμογή Google Maps από το Play Store, χωρίς να υπολογίζονται παραπάνω από μια φορές τα επαναλαμβανόμενα downloads από τον ίδιο λογαριασμό ή για την ίδια συσκευή.

Ρίχνοντας μια ματιά στο παρελθόν, και πιο συγκεκριμένα 3 χρόνια πίσω, βλέπουμε πως οι Google Maps κατέχουν ήδη ένα παρόμοιο ρεκόρ, αφού είχαν γίνει η πρώτη εφαρμογή που έφτασε τα 50 εκατομμύρια downloads. Πέρα από τη δυνατότητα αναγνώρισης φωνής, οι Χάρτες και η turn-by-turn πλοήγηση ήταν μεταξύ των σπουδαιότερων συστατικών της επιτυχίας του Android. Τα τελευταία 6 χρόνια οι Google Maps έχουν υποστεί αρκετές αλλαγές. Όταν αρχικά είχε κυκλοφορήσει, προσέφερε χαρτογράφηση μόνο μεταξύ 2 σημείων που θα επιλέγαμε και πολύ περιορισμένες δυνατότητες πλοήγησης. Σε μετέπειτα ενημερώσεις εξελίχθηκε πιο πολύ, καθώς άρχισε να μας ρωτάει αν θα κινηθούμε με τα πόδια, μας ενημέρωνε πόση ώρα περίπου θα κάνουμε για να φτάσουμε στο προορισμό μας, προέβαλλε 3D χάρτες και χάρτες μέσα από εμπορικά καταστήματα ενώ πια μας προειδοποιεί σε πραγματικό χρόνο για ατυχήματα κ.ά.

Φαίνεται πως η Google δεν αρκείται στα παραπάνω, και οι Χάρτες αναμένεται να γίνουν σημαντικά καλύτεροι στο μέλλον. Η εταιρεία πειραματίζεται πολύ καιρό με τα αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα ενώ μόλις ξεκίνησε να εργάζεται πάνω στο Android In The Car, οπότε πολλά από τα δεδομένα και στοιχεία θα καταλήξουν στους χάρτες.

 Site: Androidpolice [via]
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger