H Google ανακοίνωσε το Android L και το νέο UI Material Design στο συνέδριο Google I/O

25 Ιουνίου 2014

Ιδιαίτερα περήφανη για το Android, η Google ανακοίνωσε ότι βλέπει τεράστια αύξηση στο Android και περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες. Κάθε μέρα, οι χρήστες βγάζουν 93 εκατομμύρια selfies ενώ στέλνουν 20 δισεκατομμύρια μηνύματα!
Περίπου 1.5 τρισεκατομμύρια βήματα γίνονται κάθε μέρα, ενώ οι χρήστες σηκώνουν για να ελέγξουν το κινητό τους 100 δισεκατομμύρια φορές την ημέρα (μέχρι και αυτό ξέρει η Google πια)!

Βελτιωμένη είναι και η κατάσταση με τα tablets, αφού το 64% των παραδόσεων συσκευών του είδους είναι συσκευές με Android (και σε αυτό το ποσοστό δεν περιλαμβάνονται συσκευές όπως το Kindle της Amazon).


Η εταιρεία θέλει να επεκταθεί στις ανερχόμενες αγορές, προσφέροντας φθηνά κινητά, που να προσφέρουν dual SIM δυνατότητα και για αυτό το λόγο παρουσίασε το Android One, συνεργαζόμενη με τρεις κατασκευαστές (Karbonn, micromax και Spice).



Δημοσιευμένη Εικόνα


Δημοσιευμένη Εικόνα

Η εταιρεία ανακοίνωσε το Android L (Developer Preview) και το Material Design, ένα νέο UI, το οποίο είναι προσαρμόσιμο σε κάθε οθόνη, και που οι χρήστες θα μπορούν να καταλάβουν και να χειριστούν σχεδόν ενστικτωδώς.

Το νέο UI που εξαπλώνεται σε κινητά, tablets, φορητούς υπολογιστές και desktops (με Android, Chrome OS, Web κ.λπ) είναι πολύ καθαρό, απλό και επίπεδο και χρησιμοποιεί ωραία έντονα χρώματα. Οι developers στο νέο UI μπορούν να χειριστούν κατάλληλα τον φωτισμό και τις σκιές, που παίζουν σημαντικό ρόλο στο νέο UI ενώ μπορούν να δώσουν επιπλέον διάσταση –π.χ τον βαθμό ανόρθωσης- με το framework να μπορεί σε πραγματικό χρόνο να πραγματοποιήσει το rendering.

Οι Developers επίσης έχουν πρόσβαση σε ένα εργαλείο που ονομάζεται Palette, και που τους επιτρέπει να ταιριάξουν χρώματα σωστά και αποτελεσματικά. Τα εργαλεία σχεδιασμού, είναι επίσης οργανωμένα σε grids, ώστε οι developers να μπορούν να χειρίζονται τις διαστάσεις και τα μεγέθη με συνέπεια. Το νέο UI θα λειτουργεί χωρίς το παραμικρό πρόβλημα σε κινητά, tablets και laptops και θα είναι βελτιστοποιημένο σε κάθε συσκευή.

Το Material Design οργανώνει τις αλληλεπιδράσεις ενώ εκμεταλλεύεται με το καλύτερο τρόπο τις επιφάνειες και τον διαθέσιμο χώρο, εξυπηρετώντας διαφορές οπτικές του ίδιου περιεχομένου, όταν το βλέπουμε σε smartphone, σε tablet ή σε desktop υπολογιστή. Όλες οι εφαρμογές Android, θα αναβαθμιστούν για να δείχνουν τη συγκεκριμένη αλλαγή, όπως με το νέο Gmail.



Δημοσιευμένη Εικόνα

Η νέα σχεδιαστική γλώσσα, δεν αποτελεί μία ανανέωση εμφανισιακά μόνο. H Google έδειξε επί σκηνής διάφορα animations που έχουν σχεδιαστεί ώστε να παρουσιάζουν όσο το δυνατόν περισσότερο περιεχόμενο ενώ παράλληλα εξασφαλίζουν ότι το scrolling παραμένει στρωτό και smooth. Δείτε εδώ την ιστοσελίδα της Google σχετικά με το design.



Δημοσιευμένη Εικόνα

Η εταιρεία κάλεσε τους developers να εκμεταλλευτούν τη βελτιωμένη τυπογραφία, τα grids καθώς και να χρησιμοποιήσουν χρώμα, για να βελτιώσουν την εμφάνιση και το layout των εφαρμογών και των υπηρεσιών τους, αλλά επίσης να κάνουν και τη διαδραστικότητα και την εμπειρία περισσότερο στρωτή. Οι developers, μπορούν να χρησιμοποιήσουν σκιές πραγματικού χρόνου, και διάφορα στοιχεία “hero”, τα οποία ουσιαστικά μπορούν να εξομοιώσουν την αίσθηση του βάθους και μπορούν να πουν στο χρήστη με τι μπορεί να αλληλεπιδράσει.

Η Google ελπίζει ότι με τη βελτιωμένη τυπογραφία –που συμπεριλαμβάνει μία νέα γραμματοσειρά Roboto- τα grids, και η χρήση περισσότερου χρώματος, οι υπηρεσίες και οι εφαρμογές της Google, θα είναι περισσότερο συνεπείς μεταξύ τους -στο τρόπο λειτουργίας- και έτσι θα είναι ευκολότερο για τους χρήστες να τις χρησιμοποιούν.





[via]

Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger