H Intel θα δώσει μέσα στο έτος σε όλους τη δυνατότητα κατασκευής του δικού τους 3D printed ρομπότ

02 Ιουνίου 2014

Στο πλαίσιο του Code Conference, ο CEO της Intel έφερε μαζί του επί σκηνής ένα μικρό ρομπότ με την ονομασία Jimmy, το οποίο έχει την δυνατότητα να περπατάει, να μιλάει αλλά και να κουνάει τα χέρια του και να στέλνει tweets, ενώ ακόμη πιο ενδιαφέρον

είναι το γεγονός πως είναι κατασκευασμένο χάρη στην τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης.
Ξεκινώντας αργότερα μέσα στο έτος, η εταιρεία θα δημιουργήσει ένα robot kit ανοικτού κώδικα με τα τρισδιάστατα τυπωμένα κομμάτια του να είναι διαθέσιμα στους καταναλωτές έναντι 1.600 δολαρίων, ενώ θα υπάρχει και μια ακόμη υλοποίηση για ερευνητικούς σκοπούς η οποία θα κοστίζει 16.000 δολάρια.
Από τς δύο παραπάνω υλοποιήσεις η μεν πρώτη θα είναι βασισμένη στο Intel Edison SoC ενώ η δεύτερη σε έναν επεξεργαστή Core i5.

Όσον αφορά το πώς θα κατασκευάζεται το κιτ ;

Τα σχέδια του hardware θα είναι διαθέσιμα για όλους στο διαδίκτυο, έτσι όποιος θέλει να κατασκευάσει να τα βασικά κομμάτια με κάποιον τρισδιάστατο εκτυπωτή, ενώ στο κιτ θα περιλαμβάνονται έτοιμα ολα τα άλλα (όπως το μοτερ, οι μπαταρίες και τα καλώδια) που δεν θα μπορούν να τυπωθούν τρισδιαστατα.

Έτσι λοιπόν σχετικά σύντομα, θα μπορεί όποιος έχει πρόσβαση στην τεχνολογία των τρισδιάστατων εκτυπώσεων να αποκτήσει το δικό του "Jimmy" με κόστος μόλις 100 δολάρια παραπάνω από το Google Glass ενώ χάρη στο γεγονός πως το project αυτό είναι προαναφέραμε open source oι δυνατότητες παραμετροποίησης θα πολύ μεγάλες.

 Site: Engadget via insomnia
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger