Με τα Windows 9, η Microsoft θέλει να κερδίσει τους χρήστες των Windows 7. Ενοποιεί Windows Phone και RT

30 Ιουνίου 2014

Μπορεί αυτό το διάστημα η Microsoft να είναι απασχολημένη ετοιμάζοντας τη δεύτερη αναβάθμιση για τα Windows 8.1, αλλά παραμένει και προσηλωμένη και στη επόμενη
μεγάλη ανακοίνωση της, τα Windows 9 που αναμένονται την επόμενη χρονιά.
Όπως αναφέρει το ZDNet, η έκδοση “Preview” του επόμενου λειτουργικού συστήματος της εταιρείας για υπολογιστές που έχει τη κωδική ονομασία “Threshold” αναμένεται να είναι διαθέσιμη το Φθινόπωρο της χρονιάς που διανύουμε, λίγο καιρό αφότου καταφτάσει στους υπολογιστές η αναβάθμιση Windows 8.1 Update 2. Όσο αφορά στη τελευταία, η Microsoft σκοπεύει να επαναφέρει το Start Menu, αν και ανανεωμένο.
Αν και η Microsoft άρχισε να απομακρύνεται από την Start Screen στους υπολογιστές desktop με το Windows 8.1 Update, από ότι φαίνεται θα πάει ένα βήμα παραπέρα με την κυκλοφορία των Windows 9. Πιο συγκεκριμένα και όπως αναφέρει το The Verge, η εταιρεία δοκιμάζει διάφορες εκδόσεις των Windows, στις οποίες το Start Menu είναι ενεργοποιημένο εξ’ ορισμού, ενώ η Start Screen απουσιάζει (είναι κρυμμένη). H Start Screen μπορεί να ενεργοποιηθεί από τους χρήστες, και το πιθανότερο είναι η Microsoft να διατηρεί αυτή την επιλογή για τους χρήστες που προτιμούσαν τα Live Tiles.

Η Microsoft αποκάλυψε μία ιδέα για το νέο Start Menu στο συνέδριο Build πριν από λίγους μήνες, ωστόσο η τελική έκδοση αναμένεται να έχει βελτιστοποιηθεί σε όλους τους τομείς, και στη λειτουργικότητα/ χαρακτηριστικά και σε εμφάνιση. Η ιδέα περιλαμβάνει Live Tiles τα οποία βρίσκονται στο Start Menu, παρέχοντας πρόσβαση σε εφαρμογές τύπου “Modern UI” (ή Metro), αλλά και σε παραδοσιακές εφαρμογές. Η εταιρεία επίσης στοχεύει στα Windows 9, οι εφαρμογές Metro-style να μπορούν να βρίσκονται τακτοποιημένες στην επιφάνεια εργασίας, όπως συμβαίνει σήμερα με τις συντομεύσεις σε παραδοσιακές x86 εφαρμογές.

Μαθαίνουμε επίσης, ότι ένας συνδυασμός των λειτουργικών συστημάτων Windows Phone και Windows RT, θα αποτελέσει τη βάση για την έκδοση mobile των Windows 9 η οποία έχει σχεδιαστεί για να μην περιλαμβάνει desktop mode.Όσο αφορά στο Windows 8.1 Update 2, αναμένεται να διατεθεί τον ερχόμενο Αύγουστο με τη μορφή αναβάθμισης. Η αναβάθμιση θα περιλαμβάνει διάφορα bug fixes και βελτιώσεις για νέο hardware που έρχεται λίγο πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων αλλά και μικρές βελτιώσεις που αφορούν στο περιβάλλον εργασίας.

 Site: The Verge
 Site: ZDNet via insomnia
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger