Τι θα γινόταν στη Γη, αν έμενε για 5 δευτερόλεπτα χωρίς οξυγόνο;

13 Ιουλίου 2014

Είχατε σκεφτεί ποτέ, τι συνέπειες θα είχε για τους ανθρώπους, καθώς και για όλα τα έμβια όντα και τον πλανήτη εν γένει η υποθετική εξαφάνιση του οξυγόνου από τη Γη, έστω και για πέντε δευτερόλεπτα; Έχουμε να σας πούμε πως οι συνέπειες θα ήταν καταστροφικές, και άκρως τρομακτικές…


Σύμφωνα με τα λεγόμενα των επιστημόνων, θα συνέβαιναν τα ακόλουθα:

1. Όλοι όσοι βρισκόμασταν εκτεθειμένοι στο ηλιακό φως θα αποκτούσαμε σοβαρά εγκαύματα. Το Όζον είναι μοριακή ένωση οξυγόνου και εμποδίζει την πλειοψηφία του υπεριώδους φωτός να χτυπήσει τη Γη.

2. Εκτός από τα εγκαύματα, θα ανατιναζόταν κυριολεκτικά το εσωτερικό του αυτιού των ανθρώπων και σχεδόν όλων των ζωντανών πλασμάτων, αφού θα έχανε μέσα σε 5 δευτερόλεπτα περίπου το 21% της πίεσης του αέρα του, γεγονός που ισοδυναμεί με άλμα από το επίπεδο της θάλασσας σε υψόμετρο 2.000 μέτρων!

3. Αν το οξυγόνο θα εξαφανιζόταν από το νερό των θαλασσών, το υδρογόνο θα γινόταν ένα αδέσμευτο ελεύθερο αέριο και έτσι απλά οι ωκεανοί θα εξαφανιζόταν…

4. Ο πρωινός ουρανός θα σκοτείνιαζε, αφού, έχοντας λιγότερα σωματίδια στην ατμόσφαιρα να σκορπίσουν το μπλε φως, ο ουρανός θα έμοιαζε μαύρος…

5. Όλα τα κομμάτια μη επεξεργασμένου μετάλλου θα κολλούσαν μεταξύ τους, αφού ο λόγος που τα μέταλλα δεν κολλάνε μεταξύ τους είναι επειδή είναι επικαλυμμένα με ένα στρώμα οξείδωσης. Σε συνθήκες κενού, τα μέταλλα συγκολλούνται χωρίς ενδιάμεση υγρή φάση.

6. Σε 5 δευτερόλεπτα, οι ουρανοξύστες θα μετατρέπονταν σε σκόνη: Το οξυγόνο είναι ένα σημαντικό συνδετικό υλικό σε κατασκευές σκυροδέματος (για την ακρίβεια, το CO2 είναι), και χωρίς αυτό οι ενώσεις δεν έχουν ακαμψία.

7. Τέλος δε θα έμενε κυριολεκτικά τίποτα όρθιο στον πλανήτη, αφού ο φλοιός της Γης, ο οποίος αποτελείται από 45% οξυγόνο, δε θα μπορούσε να αντέξει το βάρος το οποίο έχει.

Σε αντίθετη περίπτωση, η υποθετική αύξηση του οξυγόνου στην Γη, θα σήμαινε καλύτερη οξυγόνωση του εγκεφάλου και του οργανισμού μας, και θα οδηγούσε σε καλύτερη νοητική και φυσική κατάσταση!

Ωστόσο, η υπεροξυγόνωση, σύμφωνα με τους επιστήμονες, θα είχε και ένα αρνητικό στοιχείο: το διπλάσιο διαθέσιμο οξυγόνο στη Γη, θα είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχουν γιγάντια έντομα, αφού το μέγεθός τους, ορίζεται από την αναλογία του οξυγόνου στην ατμόσφαιρα! Οπότε, πιστεύω θα συμφωνήσετε, πως καλά είμαστε τώρα…[via]
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger