Τα αντισυλληπτικά εμφυτεύματα του μέλλοντος θα επιτρέπουν στη γυναίκα να ελέγχει τη γονιμότητα της

08 Ιουλίου 2014


Τα εμφυτεύματα αντισύλληψης δεν αποτελούν κάτι νέο, αλλά τα πιο σύγχρονα που απελευθερώνουν προγεσταγόνο, πρέπει να αντικαθιστούνται κάθε τρία χρόνια και να
απομακρύνονται αν η γυναίκα επιθυμεί να δοκιμάσει να μείνει έγκυος.
Αυτό πρόκειται να αλλάξει, καθώς μία εταιρεία βιοτεχνολογίας στη Μασαχουσέτη, με τη στήριξη του ιδρύματος Gates είναι σε φάση ανάπτυξης της επόμενης γενιάς εμφυτεύσιμων συσκευών.

Η εταιρεία MicroCHIPS Inc. κατασκευάζει ένα ασύρματα ελεγχόμενο εμφύτευμα, το οποίο σταδιακά απελευθερώνει φαρμακευτικές ουσίες και - θεωρητικά- θα χρειάζεται αντικατάσταση κάθε 16 χρόνια. Σε έρευνες που πραγματοποίησε η εταιρεία, δοκίμασε το λεγόμενο "ευφυές σύστημα παροχής φαρμακευτικών ουσιών" σε ασθενείς με οστεοπόρωση που σε αντίθεση περίπτωση θα έπρεπε να λαμβάνουν την αγωγή τους σε ενέσιμη μορφή σε καθημερινή βάση.

Οι Bill και Melinda Gates και ο Robert Langer του MIT, πιστεύουν πως η τεχνολογία μπορεί να επιλύσει το θέμα του οικογενειακού προγραμματισμού όσον αφορά τη προσθήκη νέου μέλους στην οικογένεια κυρίως στις φτωχότερες περιοχές του πλανήτη.

Μεγάλες ποσότητες μιας αντισυλληπτικής ορμόνης (levonogestrel), θα μπορούν να διατηρηθούν μέσα στη συσκευή μεγέθους 1,5 εκατοστού και θα μπορούν να απενεργοποιηθούν ή να ενεργοποιηθούν όποτε το επιθυμεί ο χρήστης με τη χρήση μιας ασύρματης συσκευής.

Αυτή τη περίοδο, που η εταιρεία βρίσκεται στο στάδιο πειραμάτων, ελπίζει να επιλύσει τα θέματα ασφαλείας (ούτως ώστε μόνο ο ίδιος ο χρήστης να μπορεί να ελέγχει τη συσκευή) προτού ζητήσει την έγκριση του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ.

 Site: Engadget via insomnia
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger