Η Google εξαγόρασε τη Songza, αναβαθμίζοντας την υπηρεσία για streming μουσική

03 Ιουλίου 2014

Βρήκε τον τρόπο να ενισχύσει η Google την υπηρεσία της Google Play Music, αγοράζοντας την online υπηρεσία streaming μουσικής Songza που χρησιμοποιεί ειδικούς πάνω στη μουσική και δημιουργούν λίστες τραγουδιών με κομμάτια που θα μπορούσαν να έχουν την
διάθεση να ακούν οι υπόλοιποι χρήστες σε κάθε περίσταση. Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας δεν αποκαλύφθηκαν, αλλά ανεπιβεβαίωτες αναφορές στο διαδίκτυο εκτιμούν ότι η συμφωνία εξαγοράς κόστισε περίπου 15 εκατομμύρια δολάρια. 

«Είμαστε ενθουσιασμένοι και ανακοινώνουμε ότι πλέον αποτελούμε μέρος της Google», δήλωσε ο founder της ιστοσελίδας Songza. «Δεν μπορώ να σκεφτώ κάποια άλλη καλύτερη εταιρεία να συμμετάσχει στην προσπάθειά μας να παρέχουμε το τέλειο soundtrack για ό, τι και αν κάνετε.» 

Δεν θα υπάρξουν άμεσα οι αλλαγές που προγραμματίζονταν νωρίτερα για την δωρεάν υπηρεσία της Songza και το μόνο που ειπώθηκε είναι ότι πλέον όλο γίνονται πιο γρήγορα, με πιο έξυπνο τρόπο και με πιο διασκεδαστική χρήση. Οι playlists που θα προτείνονται γίνονται βάση ανθρώπινων προτιμήσεων και πληθώρας κριτηρίων, όπως τον χρόνο, το μέρος, την διάθεση. 

Το Songza είναι ήδη διαθέσιμο υπό την μορφή app σε φορητές συσκευές με λειτουργικά συστήματα Android και iOS. Η Google, η Amazon και η Apple έχουν μουσικές υπηρεσίες που ανταγωνίζονται σε μια αγορά όπου Pandora και Spotify γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία και γίνονται διαρκώς προσπάθειες βελτιώσης. Η Apple τον Μάιο αγόρασε την Beats Music και Beats Electronics σε μια συμφωνία αξίας 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να ενισχύσει τη θέση της στον καυτό (αλλά και) αμφισβητούμενο τομέα της online μουσικής, όμως υπάρχει χώρος για αρκετά ακόμα βήματα εξέλιξης. 

Η κίνηση αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά την «γιγαντιαία» Google και θα αποτελέσει εναλλακτική πρόταση σε υπηρεσίες streaming όπως του Pandora, Spotify και άλλων. 

[via] [via]
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger