Φοιτητές απαθανατίζουν τη Γη από τη στρατόσφαιρα με ένα iPhone

09 Ιουλίου 2014

To iPhone έχει κατά γενική ομολογία μία από τις καλύτερες ενσωματωμένες φωτογραφικές μηχανές για smartphone, έτσι κάθε φορά που κάποιος σχεδιάζει να κάνει κάτι με αυτή, ακούγεται ως μία καλή ιδέα. Ακόμη κι αν αυτή η ιδέα περιλαμβάνει μαγνητοσκόπηση της
Γης από ένα μπαλόνι. Μια ομάδα φοιτητών από την ακαδημίαGiles της Βοστώνης, αποφάσισαν να σχεδιάσουν μια μικρή πτήση ενός iPhone το οποίο θα ανέβαινε αργά προς τη στρατόσφαιρα, πριν από περίπου δύο χρόνια.

Σε αυτήν την περίοδο αναζητούσαν χρηματοδότηση της πτήσης, καθώς και τους κατάλληλους χώρους για την απογείωση. Οι μαθητές δέσμευσαν το iPhone σε ένα μπαλόνι, πρόσθεσαν ένα GPS tracker κι έναν υπολογιστή υψομέτρου, ώστε να υπολογίζουν το ύψος και στη συνέχεια άφησαν ελεύθερο το μπαλόνι στον φωτεινό ουρανό, που σύντομα σκοτείνιασε, καθώς ανέβαινε στο διάστημα καταγράφοντας μερικές καταπληκτικές εικόνες του πλανήτη μας. Σύμφωνα με τον καθηγητή επιστημών του πανεπιστημίου, Andrew Castley, το όλο εγχείρημα είχε κάποια προβλήματα στην αρχή τα οποία και ξεπεράστηκαν. 

Συγκεκριμένα η αναφορά από το Υahoo! News λέει τα εξής: «Την ώρα που το κατεβάσαμε και πάλι στο έδαφος ήταν περασμένη η ώρα, έτσι τα περισσότερα παιδιά είχαν φύγει. Δυστυχώς δεν ήταν εκεί έως το πρωί για να δουν το απίστευτο video το οποία πλέον έχει γίνει ανάρπαστο».


Το iPhone είχε τη δυνατότητα να συλλάβει video συνολικής διάρκειας δυόμιση ωρών κατά την άνοδό του στο σύντομο ταξίδι στη στρατόσφαιρα. Μπορείτε στο παραπάνω video να παρατηρήσετε την καμπύλη που κάνει η Γη, καθώς και την έντονη σκούρα απόχρωση των απώτερων στρωμάτων της ατμόσφαιρας. Οι μαθητές είχαν την δυνατότητα να παρακολουθούν από μακριά το smartphone, το οποίο ανήλθε συνολικά 18 μίλια (29 χιλιόμετρα), πριν φτάσει σε έλλειψη ατμοσφαιρικής πίεσης και σκάσει το μπαλόνι, στέλνοντας τη συσκευή πίσω στη Γη. Ένα αλεξίπτωτο ανέλαβε να προσγειώσει με ασφάλεια τη συσκευή στην επιφάνεια της Γης σε απόσταση 40 μιλίων (64 χιλιομέτρων) βόρεια της θέσης απογείωσης, στο Norfolk της πολιτείας Μασαχουσέτης.

Σκεφτείτε πως εάν οι φήμες βγουν αληθινές οι μαθητές μπορούν να επαναλάβουν το πείραμα χωρίς τη χρήση επιπλέον μετρητή υψομέτρου, δεδομένου πως το iPhone 6 αναμένεται να έχει ενσωματωμένο το συγκεκριμένο αισθητήρα.

[via]
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger