Η Microsoft ''σκοτώνει'' τη σειρά Android smartphones, Nokia X

17 Ιουλίου 2014

Υποθέτουμε ότι μετά τη σχετική ανακοίνωση για τη μείωση του εργατικού δυναμικού κατά 18.000 θέσεις, η είδηση ότι η Microsoft "σκοτώνει" οτιδήποτε έχει σχέση με Nokia X και Android είναι... λεπτομέρεια.
Και όμως, έχει και αυτό τη σημασία του. Στη σχετική επιστολή που απέστειλε ο CEO της
Microsoft, Satya Nadella, σε όλο το εργατικό δυναμικό της εταιρείας, πέρα από την ανακοίνωση για τις απολύσεις, υπήρχε και αυτή η ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια.
Από ότι φαίνεται η εταιρεία τερματίζει οτιδήποτε έχει σχέση με συσκευές Nokia X και Android. Αυτό βεβαίως αποτελεί έκπληξη, αν σκεφτούμε ότι πριν από λίγο καιρό ανακοίνωσε μία ολοκαίνουρια συσκευή στη σειρά, το Nokia X2.

"Σχεδιάζουμε να αλλάξουμε επιλεγμένα προϊόντα της σειράς Nokia X, σε προϊόντα Lumia που τρέχουν Windows" είπε (οικονομικές συσκευές Lumia με Windows θα πάρουν τη θέση της σειράς Nokia X) και συμπλήρωσε: "Βασιζόμαστε στην επιτυχία μας στο χώρο των οικονομικών smartphones η οποία ευθυγραμμίζεται με την αφοσίωση μας στα Windows Universal Apps".

H αμφιλεγόμενη για πολλούς σειρά Nokia X, αποτελεί ακόμα και σήμερα θέμα συζήτησης, σχετικά με τη θέση της στο χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της Microsoft. Αλλά από ότι φαίνεται, τουλάχιστον από σήμερα, δεν έχει θέση. Σε σχετική επιστολή του απευθυνόμενος στο προσωπικό, ο Stephen Elop, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Nokia, και νυν Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του τμήματος συσκευών και υπηρεσιών της Microsoft, ευθυγραμμίστηκε με τα σχόλια του Nadella που προηγήθηκαν λέγοντας ότι η εταιρεία σχεδιάζει "να προσφέρει επιπλέον χαμηλού κόστους συσκευές Lumia, αλλάζοντας επιλεγμένα σχέδια και προϊόντα Nokia X σε συσκευές Windows Phone" με τη σχετική αλλαγή να γίνεται όσο το δυνατόν ταχύτερα, ενώ θα συνεχίσουν να πωλούν και να υποστηρίζουν τα σημερινά προϊόντα Nokia X.

Όλες αυτές οι αλλαγές δείχνουν ότι η Microsoft δεν έχει κανένα ενδιαφέρον να αναπτύξει επιπλέον πλατφόρμες, αλλά προτιμάει να επικεντρώσει τις προσπάθειες της στο να φέρει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της στις υπάρχουσες.

 Site: Neowin
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger