Με το Project Adam της Microsoft, η αναγνώριση εικόνων περνάει σε άλλο επίπεδο

16 Ιουλίου 2014

Ενδεχομένως αρκετοί από εσάς να έχετε μέχρι τώρα χρησιμοποιήσει το λογισμικό αντίστροφης αναγνώρισης εικόνων της Google για να ψάξετε για πρόσωπα ή εικόνες, και σίγουρα σε πολλές περιπτώσεις θα έχει αποδειχθεί εξαιρετικά χρήσιμο.
Η Microsoft με το Project Adam, δίνει νέα ώθηση σε αυτόν τον τομέα της τεχνολογίας έχοντας αναπτύξει ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον λογισμικό, με εντυπωσιακά χαρακτηριστικά και δυνατότητες.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, το Adam, φαίνεται πως είναι έως και 50 φορές γρηγορότερο από το αντίστοιχο λογισμικό της Google, αλλά και δύο φορές ακριβέστερο στις απαντήσεις του.
Έτσι, εάν για παράδειγμα αναζητήσει κάποιος ένα αυτοκίνητο, το Adam, θα είναι σε θέση να του δώσει τη μάρκα αλλά και τη χρονολογία τόσο του μοντέλου, όσο και της κατασκευής του συγκεκριμένου αυτοκινήτου.

Σύντομα μάλιστα, η ομάδα που βρίσκεται πίσω από το Project Adam, θα προσθέσει αναγνώριση κειμένου και φωνή έτσι ώστε το νέο λογισμικό να μπορεί να "μαθαίνει" από το περιβάλλον στο οποίο λειτουργεί.
Μέσα από το εν λόγω project υπάρχει ακόμη η δυνατότητα, για παράδειγμα, να δεί το φαγητό που έχετε μπροστά σας, και να σας δώσει τα περιεχόμενά του ενώ ένα από τα στοιχεία που το κάνει μοναδικό, είναι το ότι δεν εξετάζει όλη την εικόνα μονομιάς, αλλά τα επιμέρους τμήματά της.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει γίνει γνωστό το πότε θα δούμε το Project Adam στις συσκευές μας. Ωστόσο η έλευσή του αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ειδικά αν πράγματι λειτουργεί όπως το διαφημίζει η Microsoft.





 Site: GSMAre via insomnia
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger