600 εκ. ενεργούς χρήστες έφτασε το WhatsApp

26 Αυγούστου 2014

Σύμφωνα με tweet του CEO και ιδρυτή Jan Koum, το WhatsApp, η δημοφιλής υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων μέσω Διαδικτύου και η οποία εξαγοράστηκε πρόσφατα από το Facebook, έχει φτάσει τα 600 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες.
Η εφαρμογή ξεπέρασε το μισό εκατομμύριο χρήστες τον Απρίλιο αυτού του έτους, αφήνοντας πίσω της το Viber με 100 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, το Tango με 70 εκατομμύρια αλλά και το WeChat με 438 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, οι περισσότεροι εκ των οποίων προέρχονται από την έδρα της εφαρμογής, την Κίνα. Εκτός από την ανακοίνωση του αριθμού χρηστών, ο Koum ανέφερε με έμμεσο τρόπο τις εταιρείες Line και Kik, οι οποίες αποκαλύπτουν μόνο τους εγγεγραμμένους χρήστες των υπηρεσιών τους αντί για το συνολικό αριθμό αυτών που τις χρησιμοποιούν.

Όσον αφορά το επιχειρηματικό σχέδιο του WhatsApp, φαίνεται πως εξελίσσεται καλώς σε σύγκριση με άλλες παρόμοιες πλατφόρμες μηνυμάτων, ανεξαρτήτως αν ο πρώτος χρόνος χρήσης είναι δωρεάν και κάθε επόμενος χρεώνεται με το αντίτιμο του ενός δολαρίου.
Μπορεί ο ιδρυτής του WhatsApp να μη θέλει να προσθέσει διαφημίσεις ή παιχνίδια, η τελική απόφαση πάντως παραμένει πάντα του Facebook το οποίο εξαγόρασε την υπηρεσία με το αστρονομικό ποσό των 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Στα σχέδια του Facebook ίσως επιθυμεί το WhatsApp να αποτελέσει τη βασική υπηρεσία μέσω της οποίας οι χρήστες φορητών συσκευών με πρόσβαση στο Internet θα συνδέονται με το οικοσύστημα του.

 Site: TheNextWeb via insomnia
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger