ΕΛ.ΑΣ.: Ειδοποιεί για νέα απάτη μέσω email

19 Αυγούστου 2014

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εφιστά την προσοχή όλων μας, καθώς εντοπίστηκε ότι δράστες αποστέλλουν σε χρήστες του διαδικτύου απατηλά μηνύματα που αφορούν δήθεν την χορήγηση δανείων μεγάλων ποσών με χαμηλό επιτόκιο και άλλες ευνοϊκές
προϋποθέσεις. Αυτά που πραγματικά επιθυμούν οι επιτήδειοι χρήστες είναι να εξαπατήσουν τους παραλήπτες αντλώντας πληροφορίες και χρηματικά ποσά και προκειμένου να το επιτύχουν ζητούν από τα θύματά τους, να τους στείλουν τα προσωπικά τους δεδομένα. 

O τρόπος που δρουν είναι ο συνηθισμένος όπως και σε προηγούμενα αντίστοιχα περιστατικά: Ζητούν στοιχεία όπως τον αριθμό της αστυνομικής ταυτότητας του χρήστη, τραπεζικών λογαριασμών, κ.ά, με απώτερο σκοπό να το χρησιμοποιήσουν αργότερα για διάφορες δικές τους ενέργειες που θα μπλέξουν τον χρήστη σε διάφορα προβλήματα. Ακόμη, μπορεί να ζητηθεί τυπικά από τον εκάστοτε χρήστη -στον οποίο απευθύνονται κάθε φορά- να κάνει μια τραπεζική κατάθεση ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία εκταμίευσης του δανείου.

Η ΕΛ.ΑΣ επισημαίνει ότι σε καμία περίπτωση τα μηνύματα αυτά δεν προέρχονται από εταιρίες παροχής υπηρεσιών ή από πιστωτικά ιδρύματα και εξηγεί ότι τα συγκεκριμένα άτομα ψάχνουν ανυποψίαστους χρήστες και μας συστήνουν να τα αγνοήσουμε, αποφεύγοντας την διαδικασία να αποστείλουμε μέσω του ηλεκτρονικού μας ταχυδρομείου και του διαδικτύου γενικότερα, προσωπικά στοιχεία ή στοιχεία που αφορούν συναλλαγές μας. Να μην ανοίγουμε καθόλου μηνύματα που δεν γνωρίζουμε τον αποστολέα τους όταν μάλιστα σε αυτά υπάρχουν και συνημμένα αρχεία.


[via]
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger