Το Facebook βάζει τέλος στα Click Bait άρθρα

29 Αυγούστου 2014

Το Facebook ανακοίνωσε πως έχει προσαρμόσει τον τρόπο που οι χρήστες του βλέπουν τα άρθρα στην ιστοσελίδα του, έτσι ώστε να μειωθεί το φαινόμενο του click bait, δηλαδή αναρτήσεις που προτρέπουν το χρήστη να κάνει κλικ για να διαβάσει το περιεχόμενο, χωρίς να ξεκαθαρίζουν σε τι αναφέρονται.
Η ανακοίνωση έγινε μέσω του blog του Facebook, και αποτελεί τη νέα διαμάχη μεταξύ της εταιρείας και των ιστότοπων που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τον αλγόριθμο του Facebook προς όφελός τους.

Σύμφωνα με τον ερευνητή του Facebook Khalid El-Arini, oi επικεφαλίδες τύπου "Click Bait" ήταν οι αγαπημένες του αλγορίθμου, κυρίως γιατί, όπως αναφέρει η Joyce Tang, οι χρήστες τείνουν να κάνουν κλικ σε αυτούς τους συνδέσμους. Σε έρευνα του Facebook, αποδείχθηκε πως το 80% των χρηστών προτιμούν επικεφαλίδες που τους βοηθούν να αποφασίσουν αν θέλουν να διαβάσουν όλο το άρθρο πριν κάνουν κλικ προς αυτό.

Η εταιρεία αναφέρει πως πλέον ο αλγόριθμος της θα λάβει υπόψιν πόση ώρα ξοδεύουν οι χρήστες στο διάβασμα ενός άρθρου ως κριτήριο για την σημαντικότητα αυτού, όπως επίσης και το πόσοι χρήστες μοιράζονται ή συζητούν γι' αυτό.

Οι ημερήσιοι ενεργοί χρήστες του Facebook έχουν φτάσει τα 829 εκατομμύρια παγκοσμίως, συνεπώς η δύναμη της εταιρείας είναι τόσο μεγάλη που θα μπορούσε να «καταστρέψει» αρκετές ιστοσελίδες με αυτές τις μικρές αλλαγές.

Η προηγούμενη ανάλογη απόφαση του Facebook είχε να κάνει με τα λεγόμενα viral sites, που ειδικεύονται σε λίστες και online memes, και είχε σαν αποτέλεσμα η κίνηση προς ανάλογα sites να περιοριστεί αρκετά.

 Site: The New York Times via insomnia
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger