Το facebook θέλει να μας δυσκολέψει στο διαχωρισμό των ηλιθίων!

20 Αυγούστου 2014

Ναι λοιπόν, είναι αλήθεια. Το facebook ξέρει ότι ο κόσμος είναι ηλίθιος. Δεν το υποπτεύεται. Το ξέρει. Απόδειξη; Οι πρόσφατες αλλαγές στους όρους του, καθώς και οι επερχόμενες αλλαγές στον τρόπο εμφάνισης άρθρων στο newsfeed.

Ας τα πάρουμε από την αρχή λοιπόν. Πρόσφατα, άλλαξαν οι όροι χρήσης του facebook και σε λίγες μέρες θα αρχίσει να ισχύει η απαγόρευση του like-gating. Πρακτικά σημαίνει το τέλος του μοντέλου «κάνε like για να δεις το περιεχόμενο», συνεπώς και το τέλος ενός εύκολου τρόπου αξιολόγησης της νοητικής ικανότητας των «φίλων» που επισκέπτονται και μοιράζονται τέτοιες ιστοσελίδες. (ΣΟΚ. ΔΙΑΔΩΣΤΕ! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ GOOGLE SEARCH. ΚΑΝΕ CLICK ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.).

Αλλά δε φτάνει αυτό. Το facebook φέρεται να προτίθεται να προσθέσει tags σε περιεχόμενο τύπου «Το Κουλούρι», για να «προστατέψει» τους χρήστες του. Ήδη δοκιμάζεται σε περιορισμένη έκταση η χρήση του tag «[satire]» σε άρθρα όπως του αμερικάνικου Onion και του βρετανικού Daily Mash, καθώς όπως δηλώνουν εκπρόσωποι του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου, οι χρήστες έκαναν παράπονα προς την πλατφόρμα για εξαπάτηση.

Και ερωτώ φίλε αναγνώστη: Γιατί θέλουν να μας κόψουν την απόλαυση του like σε κάποιο share με ανάλογο σχόλιο εξαπατημένου επισκέπτη του «Κουλουριού»; Είναι και αυτό σχέδιο της Νέας Τάξης Πραγμάτων;

ΥΓ 1: Ζήτω τα click-baits.
ΥΓ 2: ΔΙΑΔΩΣΤΕ. (πάντα ήθελα να το βάλω σε post και τώρα το έβαλα 2 φορές. Είμαι εκστασιασμένος).

[via]
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger