Η Microsoft ''σέρνει'' τη Samsung στα δικαστήρια

03 Αυγούστου 2014

Η Microsoft και η Samsung θα λύσουν τις διαφορές τους στα δικαστήρια, αφού η Samsung δεν θέλει να τιμήσει τη συμφωνία αμοιβαίας αδειοδότησης και το συμβόλαιο που υπέγραψε με τη Microsoft, το 2011, και το οποίο υποχρέωνε τη Samsung να πληρώνει στη Microsoft
δικαιώματα για τη χρήση ευρεσιτεχνιών, για κάθε κινητό τηλέφωνο Android που κατασκευάζει.
Ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Microsoft δήλωσε σχετικά: "Δεν είναι εύκολο για εμάς να λαμβάνουμε τέτοια νομικά μέτρα, και μάλιστα ενάντια μίας εταιρείας που έχουμε απολαύσει μία μακρά και παραγωγική συνεργασία. Δυστυχώς, ακόμα και οι συνεργάτες καμία φορά διαφωνούν. Μετά από μήνες προσπάθειας να λύσουμε τις διαφορές μας, η Samsung έκανε σαφές μέσα από μία σειρά επιστολών και συζητήσεων, ότι διαφωνούμε ριζικά σχετικά με το νόημα της σύμβασης που έχουμε υπογράψει".

Σε απάντηση στα μέτρα που πήρε η Microsoft, εκπρόσωπος της Samsung δήλωσε: "Θα επανεξετάσουμε τη καταγγελία με κάθε λεπτομέρεια για να καθορίσουμε τα κατάλληλα μέτρα για την αντιμετώπιση της".

Το 2011, μετά από πολλούς μήνες διαπραγματεύσεων, η Samsung υπέγραψε συμφωνία με τη Microsoft για να πληρώνει ένα αντίτιμο για κάθε smartphone με Android που πουλάει. Τότε, η εταιρεία πουλούσε περίπου 82 εκατομμύρια smartphones με Android. Από τότε έως σήμερα, η εταιρεία έχει τετραπλασιάσει τις πωλήσεις της -κανείς δεν περίμενε, εκτός ίσως από τη Samsung τη συγκεκριμένη εξέλιξη, αν και για αυτούς έως ένα σημείο ήταν έκπληξη επίσης- και έχει φτάσει τα 314 εκατομμύρια Android smartphones τον χρόνο.

Αφότου έγινε κυρίαρχος παίκτης στην αγορά των smartphones σε παγκόσμιο επίπεδο, η Samsung αποφάσισε στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς να σταματήσει τη συμμόρφωση της με τη συμφωνία που είχε υπογράψει με τη Microsoft. Το Σεπτέμβριο του 2013, και όταν η Microsoft ανακοίνωσε ότι εξαγοράζει το τμήμα συσκευών και υπηρεσιών της Nokia, η Samsung άρχισε να χρησιμοποιεί την εξαγορά ως δικαιολογία για να παραβιάζει τη σύμβαση που είχε υπογράψει. Για περίεργο λόγο, όπως περιγράφει η Microsoft σε ανάρτηση στο επίσημο blog της, η Samsung, δεν έκανε σχετική ερώτηση στο δικαστήριο για να αποφασίσει αυτό, αν η εξαγορά της Nokia, καθιστούσε τη συμφωνία της με τη Microsoft άκυρη, πιθανόν γιατί γνώριζε ότι η θέση της δεν ήταν και τόσο ισχυρή.

Τα δικαστικά έγγραφα βρίσκονται σε δημόσια θέα, και αποκαλύπτουν μυστικά στοιχεία για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο εταιρειών που αφορούν σε πατέντες και διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Δυστυχώς, ενδιαφέροντα στοιχεία, όπως το ύψος των τελών για τα δικαιώματα ευρεσιτεχνίας που είναι υποχρεωμένη να πληρώσει η Samsung στη Microsoft, καθώς και η μέθοδος υπολογισμού τους δεν είναι ξεκάθαρα και σε μεγάλο βαθμό αναθεωρημένα.

 Site: Microsoft
 Site: Recode
 Site: GSMArena via insomnia
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger