Tropico 5: Απαγορευμένο στην Ταϊλάνδη

06 Αυγούστου 2014

Δεν είναι σπάνιο να απαγορεύεται η πώληση ενός videogame, ειδικά σε ορισμένες χώρες, όταν γίνεται υπερβολικά βίαιο ή όταν απεικονίζει με ρεαλιστικό τρόπο ορισμένες παράνομες δραστηριότητες όπως η διακίνηση ναρκωτικών. Ορισμένες φορές, κάποιο παιχνίδι γίνεται «απαγορευμένος καρπός» για πολιτικούς λόγους. 

Η Kalypso Media ανακοίνωσε ότι το τελευταίο θύμα του…«ban-hammer» είναι το Tropico 5, καθώς η επιτροπή δεοντολογίας της Ταϊλάνδης θεώρησε ότι το παιχνίδι της είναι επικίνδυνο για τον λαό, αφού μπορεί να επηρρέασει την «ειρήνη και τάξη» του έθνους. 
Το Tropico 5 είναι ένα χιουμοριστικό παιχνίδι στρατηγικής: υπάρχει όντως στοιχείο πολιτικής, με δικτάτορες και πραξικοπήματα, αλλά το ύφος του παιχνιδιού, τα γραφικά, η τεχνοτροπία, η ατμόσφαιρα, είναι ανάλαφρα και μάλλον ασόβαρα.  Το Υπουργείο Πολιτισμού, μέσω δελτίο τύπου, επιμένει ότι «το παιχνίδι περιέχει στοιχεία που δεν είναι σωστά για την παρούσα κατάσταση του έθνους». Δεν γίνεται καμία περαιτέρω ανάλυση για το ποια είναι ακριβώς αυτά τα στοιχεία. Υπενθυμίζουμε ότι στις 22 Μαϊου, στρατιωτικές δυνάμεις προχώρησαν σε εθνικό πραξικόπημα και έριξαν την κυβέρνηση. Τυχαίο; Δεν νομίζω.
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger