Δωρεάν Wi-Fi σε δημόσιους χώρους σύντομα σε όλη την Ελλάδα

07 Αυγούστου 2014

Το υπουργείο Υποδομών προχώρησε στην προκήρυξη του διαγωνισμού για την δημιουργία ασύρματου ίντερνετ σε 4.000 ανοικτούς και κλειστούς χώρους σε όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με τις πρωθυπουργικές δεσμεύσεις για δωρεάν παροχή υπηρεσιών διαδικτύου.

Πιο συγκεκριμένα, ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών ορίστηκε η 6 Οκτωβρίου 2014, ενώ πριν δύο μέρες δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων η προκήρυξη του έργου συνολικού προϋπολογισμού 18,4 εκ. ευρώ, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Έτσι, ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με τη χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοπρασιών (ΕΣΗΔΗΣ), μέσω της διαδικτυακής πύλης promitheas, ορίζοντας ως ημερομηνία αποσφράγισης των προσφορών τη 10η Οκτωβρίου.
Μάλιστα, η προκήρυξη προβλέπεται να αναρτηθεί στο ΕΣΗΔΗΣ στις 21 Αυγούστου και μία μέρα μετά στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Το δωρεάν Wi-Fi σε μεγάλης κλίμακας δημόσιους χώρους θα είναι διαθέσιμο για τους πολίτες με τη δημιουργία σημείων πρόσβασης (hotspots) που θα καλύψουν τους 302 από τους συνολικά 325 δήμους της χώρας.

Στόχος του σχεδίου είναι να ενεργοποιηθούν 15.000 σημεία πρόσβασης σε ΟΤΑ, μουσεία και λιμάνια, ενώ το έργο θα επεκταθεί σε πανεπιστήμια, νοσοκομεία και μέσα μαζικής μεταφοράς, όπου οι χρήστες θα μπορούν να συνδέονται για χρονικό διάστημα 30 λεπτών, υπό την προϋπόθεση ότι βρίσκονται σε απόσταση 20 μέτρων από το σημείο πρόσβασης για εσωτερικούς χώρους, και σε απόσταση 100 μέτρων για τα εξωτερικά σημεία.
Επίσης, κάθε σημείο θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί περίπου 40 έως 50 χρήστες ταυτόχρονα οι οποίοι θα μπορούν:

- Να έχουν απλή πρόσβαση στο ίντερνετ, αλλά με περιορισμούς για ακατάλληλο περιεχόμενο, streaming αρχεία κλπ, καθώς και περιορισμό στην ταχύτητα η οποία κατά μέγιστο θα είναι 1 έως 1,5Mbps
- Να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες της περιοχής και της πόλης
- Να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες από το δήμο
Τέλος, στο εγχείρημα αυτό δεν θα συμμετάσχει ο δήμος της Αθήνας, ο οποίος έχει αναπτύξει δικό του ασύρματο σύστημα, αλλά και άλλοι μεγάλοι δήμοι (Χαλάνδρι, Πετρούπολη, Κρωπίας, Κερατσινίου – Δραπετσώνας και Πολυγύρου) επειδή δεν ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του υπουργείου Υποδομών προκειμένου να υποδείξουν σημεία για την εγκατάσταση wi-fi hotspots.

[via]
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger