Δεν ευθύνονται οι υπηρεσίες της Apple για τη διαρροή γυμνών φωτογραφιών διάσημων προσωπικοτήτων

03 Σεπτεμβρίου 2014

Η Apple εξέδωσε μια ανακοίνωση σχετικά με έρευνες της εταιρείας για τις γυμνές φωτογραφίες 101 περίπου διάσημων γυναικείων celebrities που διέρρευσαν από τους λογαριασμούς που είχαν στην υπηρεσία iCloud.
Συγκεκριμένα αναφέρει πως όταν έμαθαν για τη κλοπή, εξοργίστηκαν και οι ίδιοι και κινητοποιήθηκαν άμεσα για να ανακαλύψουν τη πηγή. Τονίζει δε πως η ασφάλεια και η ιδιωτικότητα των πελατών της είναι υψίστης σημασίας για την Apple. Μετά από έρευνα που διήρκησε περισσότερες από 40 ώρες, ανακάλυψαν πως συγκεκριμένοι λογαριασμοί διάσημων χρηστών εκτέθηκαν από στοχευμένη επίθεση σε ονόματα χρηστών, κωδικών και ερωτήσεων ασφαλείας, η οποία αποτελεί μια πρακτική πολύ γνωστή στο Διαδίκτυο. Όπως εξηγεί ο εκπρόσωπος τύπου της Apple, σε καμία από τις υποθέσεις που ερευνήθηκαν δεν προέκυψε στοιχείο που να δείχνει ότι η κλοπή των ιδιωτικών φωτογραφιών των θυμάτων, προήλθε από κενό ασφαλείας και από παραβίαση των συστημάτων της Apple, όπως το iCloud ή το Find my iPhone, όπως είχαν αφήσει να εννοηθεί αρχικές αναφορές της αστυνομίας ενώ συμπληρώνει πως συνεχίζουν να συνεργάζονται με τις αρχές για τον εντοπισμό των εγκληματιών που εμπλέκονται.

Σε συνέχεια της παραπάνω δήλωσης, η Apple συμβουλεύει όλους τους χρήστες να χρησιμοποιούν ισχυρούς κωδικούς και να ενεργοποιήσουν την επαλήθευση δυο βημάτων. Αν οι επιτιθέμενοι είχαν χρησιμοποιήσει τις ερωτήσεις ασφαλείας των θυμάτων για τη πρόσβαση στο λογαριασμό τους, η επίθεση δε θα είχε αποτέλεσμα λόγω της επαλήθευσης των δυο βημάτων, η οποία εκτός από κάποια περίοδο αναμονής, χρειάζεται και recovery key για περαιτέρω είσοδο στο λογαριασμό αν η συσκευή χαθεί.

Εκτός από τις ποινικές διώξεις που κατατέθηκαν, η Jennifer Lawrence -η οποία μέσω εκπροσώπου της παραδέχτηκε την αυθεντικότητά των φωτογραφιών- και άλλες celebrities έχουν κινήσει διαδικασίες για αγωγές στους hackers και σε όσους διαμοιράζουν το συγκεκριμένο υλικό. Η είδηση της παραβίασης έρχεται λίγες μέρες πριν τη κυκλοφορία του νέου iPhone - και ακόμα πιο σημαντικό - σε εποχές που το οποιοδήποτε smartphone έχει γίνει δέκτης διαφόρων προσωπικών στοιχείων, όπως τραπεζικών λογαριασμών κ.α

 Site: ArsTechnica
 Site: Reuters via insomnia
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger