Η Microsoft «σκοτώνει» τις ονομασίες Nokia και Windows Phone

11 Σεπτεμβρίου 2014

Μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς του τμήματος συσκευών της Nokia, η Microsoft δεν είχε διευκρινίσει για το τι προτίθεται να κάνει με την ονομασία των μελλοντικών Windows Phone συσκευών που θα κυκλοφορούσε.
Όπως όμως φαίνεται οι εξελίξεις έχουν δρομολογηθεί και αυτές δεν περιλαμβάνουν μόνο την ονομασία της Φινλανδικής εταιρείας αλλά και την ίδια την ονομασία της mobile πλατφόρμας της Microsoft. Οι πληροφορίες έρχονται από εσωτερικό έγγραφο της Microsoft το οποίο φέρνει στη φως της δημοσιότητας η ιστοσελίδα GeeksOnGadgets και στο οποίο γίνεται σαφής αναφορά και στις δύο περιπτώσεις.

Στο έγγραφο η Microsoft αναφέρει ότι ως μέρος της εσωτερικής συγχώνευσης των δύο εταιρειών, η ονομασία Nokia θα αποσυρθεί από οποιοδήποτε σχετικό προϊόν κατά τη διάρκεια των εορτών ενώ το ίδιο ισχύει και για το λογότυπο και την ονομασία των Windows Phone, με τη Microsoft να επιλέγει απλά την ονομασία Windows.

Αν και η απόσυρση της ονομασίας Nokia είναι κατανοητή, η απόσυρση της ονομασίας Windows Phone φανερώνει μια αλλαγή στην στρατηγική της Microsoft για την προώθηση των κινητών της τηλεφώνων. Άλλωστε κρίνοντας από τα τελευταία διαφημιστικά της εταιρείας, κάτι τέτοιο έχει ήδη ξεκινήσει αφού σ' αυτό που αφορά το Lumia 930 δεν υπάρχει καμία αναφορά στην ονομασία Windows Phone παρά μόνο στα Windows. Το ίδιο γίνεται και για το One M8 for Windows της HTC ενώ στα διαφημιστικά της Cortana, υπάρχει μόνο μια μικρή αναφορά μέσω ενός URL.

Τέλος, στο Lumia 730 και Lumia 830 τα οποία παρουσιάστηκαν την περασμένη εβδομάδα στο Βερολίνο και τα οποία είδαμε από κοντά, δεν υπάρχει και πάλι αναφορά στην ονομασία Windows Phone ενώ όπως όλα δείχνουν θα είναι οι τελευταίες συσκευές με την ονομασία Nokia.

 Site: TheVerge [via]
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger