Mozilla: Βγαίνει στην αγορά το πρώτο της smartphone με τιμή 25 ευρώ

01 Σεπτεμβρίου 2014

Η Mozilla, ένα ίδρυμα του οποίας το όνομα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ανάπτυξη λογισμικού και ιδιαίτερα γνωστό σε όλους για τον διαδικτυακό της περιηγητή Firefox, έχει ανακοινώσει την κυκλοφορία του νέου τους smartphone σε πολύ χαμηλή τιμή, μόλις 25
ευρώ. Ακόμη, έγινε γνωστό ότι η συσκευή θα πωλείται στην Ινδία και μόνο μέσω του διαδικτυακού ιστότοπου αγορών, Snapdeal, αυτά τουλάχιστον για αρχή. 

Το όνομα αυτού του νέου smartphone είναι Intex Cloud FX, τρέχει το λειτουργικό Firefox OS που δημιούργησε εξ’ ολοκλήρου η Mozilla και σύμφωνα με τα όσα δηλώνει δημοσίως το ίδρυμα, με το νέο τους έξυπνο τηλέφωνο στοχεύουν στο να ωθήσουνε τις μάζες να αποκτήσουν ένα πραγματικά σύγχρονο κινητό ξοδεύοντας τα χρήματα που θα διέθεταν για μια συμβατική συσκευή. 
Η συσκευή αναμένεται να «επαναπροσδιορίσει τον όρο του entry-level smartphone και να δημιουργήσει μια ισχυρή δυναμική στην Ασία», απόσπασμα από τα όσα είχε να πει ο πρόεδρος της Mozilla, Li Gong.

Οικονομικοί αναλυτές διεθνούς φήμης, θεωρούν ότι η συσκευή αυτή είναι τόσο φθηνή που μπορεί να δώσει στους χρήστες αναπτυσσόμενων χωρών όπως είναι η Ινδία, την ευκαιρία να αναβαθμιστούν οι ίδιοι και να αποκτήσουν ένα smartphone με πολλές multimedia δυνατότητες, εκμεταλλευόμενοι κάθε δυνατότητά του, όπως λ.χ. άμεση πρόσβαση σε πλήθος υπηρεσιών του διαδικτύου, κ.ά. Άλλωστε στην Ινδία οι φθηνές συσκευές πουλάνε πολύ. 

Δεν έχει σχεδιαστεί με απώτερο σκοπό να ανταγωνιστεί συσκευές όπως το iPhone της Apple ή τα Galaxy τηλέφωνα της Samsung και μάλιστα ο Bryan Ma, στέλεχος της εταιρείας ερευνών IDC, δήλωσε ότι η τιμή είναι ένας σημαντικός παράγοντας που αν κινηθεί προς τα κάτω, τότε θα τραβήξει σίγουρα την προσοχή του κοινού. 

Το Intex Cloud FX που έχει κατασκευαστεί για λογαριασμό της Mozilla και την περαιτέρω προώθηση του Firefox OS, έχει εσωτερική μνήμη 4 GB, Bluetooth και Wi-Fi, καθώς και δυνατότητα ταυτόχρονης λειτουργίας δύο καρτών SIM. Η συσκευή υποστηρίζει, επίσης, αρκετές γλώσσες, όπως Hindi και Tamil.

Περιμένουμε να δούμε πως θα επαναπροσδιορίσει την entry-level κατηγορία smartphones η συσκευή των 25 ευρώ από τη Mozilla.

[via] [via]
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger