Η NASA θα αναδιαμορφώσει το Opportunity από απόσταση 200 εκατ.χλμ

03 Σεπτεμβρίου 2014

Σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση σε μια σειρά από συνεχόμενα λάθη που διακόπτουν την εργασία του για μια ή δυο μέρες κατά τη διάρκεια του τελευταίου μήνα, τo rover "Opportunity" της NASA που βρίσκεται στην επιφάνεια του Άρη εδώ και αρκετά χρόνια
πρόκειται να δεχτεί αναδιαμόρφωση της μνήμης του.
Το rover είναι ήδη 10 χρονών, και με διάρκεια ζωής πολύ μεγαλύτερη από όση υπολογιζόταν για την αρχική αποστολή, έκανε επαναφορά (reset) αρκετές φορές το τελευταίο μήνα, καθώς σύμφωνα με τη NASA το πρόβλημά του σχετίζεται με τη μνήμη flash που αποθηκεύει δεδομένα. Μερικά τμήματα της μνήμης flash ενδεχομένως να έχουν υποστεί φθορές, μετά από επανειλημμένη χρήση και είναι αρκετά πιθανό το rover να προσπαθεί να χρησιμοποιήσει αυτά τα τμήματα.

Σε δήλωσή του ο John Callas, διευθυντής του προγράμματος NASA Mars Exploration Rover Project, εξηγεί πως η αναδιαμόρφωση (reformatting) της μνήμης είναι μια διαδικασία χαμηλού κινδύνου, καθώς οι βασικές λειτουργίες και το λογισμικό του αποθηκεύονται σε διαφορετικό σημείο. Με την αναδιαμόρφωση, η NASA ισχυρίζεται πως θα μπορεί να εντοπίσει και να απενεργοποιήσει/ απομονώσει τα φθαρμένα τμήματα της μνήμης flash, αποφεύγοντας τα συχνά "reset" που συνέβησαν στο παρελθόν. Όλα τα σημαντικά δεδομένα που παραμένουν στο Opportunity θα αποθηκευθούν πριν την αναδιαμόρφωση και το rover θα επικοινωνεί με τη NASA με χαμηλότερο ρυθμό κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας προκειμένου να βελτιωθεί η αξιοπιστία της μετάδοσης.

Αυτή θα είναι και η πρώτη φορά που θα επιχειρηθεί αναδιαμόρφωση στο Opportunity, το οποίο βρίσκεται περίπου 200 εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά από το Jet Propulsion Laboratory της NASA στη Καλιφόρνια. Παρ 'ολα αυτά, δεν θα είναι το πρώτο Mars rover που θα υποβληθεί σε αυτή τη διαδικασία. Το Spirit rover της NASA, το οποίο προσγειώθηκε στον Άρη λίγο πριν το Opportunity αλλά δεν είναι πλέον λειτουργικό, υποβλήθηκε το 2009, πέντε χρόνια πριν τη προσγειωσή του, σε αναδιαμόρφωση της μνήμης του.

Η αναδιαμόρφωση του Opportunity, το οποίο ταξιδεύει για τη κοιλάδα Marathon του πλανήτη Άρη όπου πιστεύεται πως είναι πλούσια σε αργιλικά ορυκτά, θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα.

 Site: TheVerge via insomnia
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger