SanDisk: Κατόρθωσε να δημιουργήσει κάρτα SD των 512 GB

20 Σεπτεμβρίου 2014

Η SanDisk, εταιρεία με μεγάλη παράδοση στην κατασκευή καρτών μνήμης, δημιούργησε και αποκάλυψε την μεγαλύτερη σε χωρητικότητα κάρτα SD στον κόσμο φθάνοντας τα 512GB, όπως αντιλαμβάνεστε υπάρχει άπλετος αποθηκευτικός χώρος και μάλιστα στο μέγεθος
ενός γραμματοσήμου. 


Οι ειδικοί πιστεύουν ότι οι κάρτες SD θα μπορούσαν να φθάσουν τα 2 TB αλλά θα χρειαστεί λίγος χρόνος ακόμη έως ότου να επιτευχθεί και αυτό. Πάντως το ότι από τα 512 MB φθάσαμε να μιλάμε μια δεκαετία μετά για μια υπαρκτή κάρτα SD των 512 GB, είναι κάτι το πολύ σπουδαίο και δείχνει ότι όλα μπορούν να χωρέσουν σε αυτές τις κάρτες μνήμης παρά τις υπερβολικά μικρές τους εξωτερικές διαστάσεις. 

Αυτή η νέα κάρτα είναι σχεδιασμένη για να καλύψει τις ανάγκες επαγγελματιών που χρειάζονται εξελιγμένο εξοπλισμό για να μπορέσουν να καταγράφουν βίντεο 4K Ultra High Definition (3840x2160) βίντεο ή Full HD βίντεο (1920x1080). Να θυμίσουμε ότι το η ανάλυση περιεχομένου σε μορφή 4K είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερη από αυτή του HD και ανάλογα με την συμπίεση του αρχείου, σε γενικές γραμμές ένα βίντεο διαρκείας 1 λεπτού σε 4K μπορεί να καταλαμβάνει χώρο 5 GB. 

«Η ανάλυση 4K Ultra HD είναι ένα παράδειγμα που μας ώθησε στο να αναπτύξουμε νέες λύσεις περί αποθήκευσης αρχείων ώστε οι χρήστες να χειρίζονται τεράστια μεγέθη αρχείων», αυτά είχε να δηλώσει ο Dinesh Bahal, αντιπρόεδρος του τμήματος μάρκετινγκ προϊόντων της SanDisk.

Και γιατί προτίμησαν να μεγαλώσουν τα GB σε μια κάρτα SD; Διότι η συγκεκριμένη μορφή καρτών είναι από τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα πρότυπα αποθήκευσης flash, δημοφιλής με ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, βιντεοκάμερες και άλλες φορητές συσκευές.

O John Delaney, ένας ανώτερος αναλυτής από την IDC, δήλωσε ότι αυτή η καινοτομία στη στις κάρτες μνήμης ήταν μια κρίσιμη κίνηση για το μέλλον των συσκευών μας , ακόμη και αν πολλοί άνθρωποι στρέφονται προς την λύση αποθήκευσης δεδομένων τους σε υπηρεσίες τύπου Cloud. Μάλιστα, ο ίδιος κύριος προσθέτει ότι με το να αποθηκεύει κανείς online τα προσωπικά του δεδομένα και όχι μόνο, δεν μπορεί να είναι καθόλου βέβαιος για το αν είναι ασφαλή, άλλωστε μην ξεχνάτε ότι πρόσφατο είχαμε και το σκάνδαλο με την διαρροή εικόνων από την υπηρεσία iCloud της Apple και οι καταναλωτές είναι επηρεασμένοι από όλο αυτό. 

Τι σημαίνει πρακτικά μια κάρτα των 512 GB; Αυτό μεταφράζεται σε περίπου 30 ώρες βίντεο HD. 

Τέλος η τιμή της νέας κάρτας θα είναι στα 799,99 δολάρια (620 ευρώ) και θα κυκλοφορεί σύντομα σε όλα τα καταστήματα τεχνολογίας.

[via] -  [via]
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger